Kada su 1996. Mehmedagići iz Uvorića kod Visokog pokrenuli porodični biznis prerade mesa, nisu planirali da će to nastaviti njihov sin, rođen baš te godine. Međutim, Belmin je od malena uz oca i amidžu učio zanat, a kao punoljetan se i ozbiljnije uključio u posao.
Uporedo, ovaj danas 28-godišnji mladić upisao je i studij kriminalistike, a kada je diplomirao umjesto profesionalne uniforme, on se ipak odlučuje za nož i kecelju. Nasmijan je za svojim štandom, možda je lični dojam, ali teško je vidjeti namrgođenog mesara.
Foto: Adi Pašalić
Autorica
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Partner
Visoko,
Bosna i Hercegovina
tel: +387 32 738 880,
e-mail: e-salter@visoko.gov.ba
web: https://www.facebook.com/JesenuVisokom/