Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 20.07.2020. 15:45

Srijeda na četvrtak mogući jači lokalni pljuskovi sa grmljavinom, širom BiH

Ovih dana padavine će biti isključivo lokalnog karaktera, odnosno, pretežno pljuskovi u poslije podnevnim satima.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 108
  • 7
  • 0

Kako prognostičari najavljuju, nakon proteklog kišnog i znatno svježijeg vikenda, u toku ove nedjelje doćiće do postepene stabilizacije vremena, uz blaži porast temperatura svaki dan. Ne očekuju se padavine tokom ovih dana, ako ih i bude biće lokalnog karaktera i pretežno pljuskovi u poslije podnevnim satima. Do početka narednog vikenda, najavljuju se uglavnom sunčane vremenske prilike. 

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, padavine jačeg intenziteta širom BiH prognoziraju se u toku noći srijede na četvrtak. Krajem sedmice opet će nastupiti kratkotrajno pogoršanje, praćeno kišom i blažim padom temperature zraka. 

Jutarnje temperature kretati će se  u rasponu od 9 do 14°C u Bosni dok će u Hercegovini biti nešto toplije, do 19 stupnjeva. Dnevni maksimum očekuje se da bude u rasponu od 22 do 27°C, s tim da će u Hercegovini i Posavini vrijednosti dosegnuti i 30 stupanj. Kako nedjelja odmiče, jutra će biti toplija dok će tokom dana biti bez promjena. Za idući vikend, dnevni maksimum prognozira se da bude 32°C, na sjeveru i krajnjem jugu države.

Vremenski uslovi pogodovaće radovima na otvorenom polju i završavanju poslova oko žetve

Ponedjeljak je u Bosni bio uglavnom oblačan dok je u Hercegovini bilo i sunčanih intervala. Izmjerene dnevne temperature kretale su se od 9 stupnjeva na Bjelašnici pa do 30°C u Mostaru i Stocu.  

Sredinom sedmice preovladavati će sunčano vrijeme sa malom naoblakom. Tokom srijede, u drugoj polovini dana, doćiće do povećanja oblačnosti. Do kraja dana prognoziraju se lokalni pljuskovi, u Krajini i na sjeveru Bosne dok će se u Hercegovini zadržati sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, iz sjevernog i sjeveroistočnog pravca. Jutro će biti prijatno, sa temperaturama do 19 stupnjeva dok će na jugu BiH biti toplije, do 23. Za dnevni maksium najavljuje se do 31°C, na jugu do 33.  

Kako se sedmica bliži kraju, doćiće do postepenog naoblačenja, koje će u četvrtak prije podne uzrokovati pljuskove sa grmljavinom tokom dana i oko večerenjih sati. Strujanje zraka je umjereno, u Bosni iz sjevernog pravca dok će u Hercegovini biti iz jugozapadnog. Jutarnje temperature najavljaju se u rasponu od 14 do 20 dok će maksimalna dnevna biti oko 30 stupnjeva. 


Tagovi

Kišovit vikend Postepeno pogoršanje Dnevni maksimum Jutarnje temperature Poslovi oko žetve Sunačni intervali Vjetar Pljuskovi Grmljavina Naoblaka


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.