Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 13.01.2020. 13:30

Slijedi sedmica bez padavina sa debelim minusima, a onda pogoršanje

Pogoršanje praćeno padavinama izgledno je na izmaku narednog vikenda, od 19. januara nadalje. U narednom periodu, poljoprivredne kulture će, uz prognozirane vremenske prilike, nastaviti prezimljavanje u povoljnim uslovima.

Foto: Marijana Simanić
  • 361
  • 24
  • 0

Ove sedmice u Bosni i Hercegovini izgledno je stabilno vrijeme, bez padavina. Jutra će biti hladna, u centralnoj i istočnoj Bosni mjestimično uz dugotrajnu maglu, tokom dana, u većem dijelu zemlje, sa sunčanim periodima. Očekuju se temperature u okviru uobičajenih za ovaj dio godine. 

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se između -9 i -3 °C u unutrašnjosti, na jugu zemlje do 4 °C. Najviša dnevna, uglavnom između 0 i 5 °C u Bosni, u Hercegovini od 6 do 10 °C. Od sredine sedmice bit će hladnije, pa bi u dane narednog vikenda maksimalne dnevne temperature mogle biti još niže, a u unutrašnjosti je moguće i da tokom cijelog dana budu negativne ili tek pokoji stepen iznad 0 °C. Pogoršanje praćeno padavinama izgledno je na izmaku narednog vikenda, od 19. januara nadalje, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

U narednom periodu, poljoprivredne kulture će, uz prognozirane vremenske prilike, nastaviti prezimljavanje u povoljnim uslovima.

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku naše zemlje, uglavnom, sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle. Vjetar slab, veći dio dana jugozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 ° C.

U Bosni u srijedu po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 9 do 14 °C.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom, oblačno i maglovito. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U Bosni u petak po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 12 °C.


Tagovi

Agro prognoza Pogoršanje Minus Prezimljavanje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...