Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.05.2016. 16:00

Pokoji pljusak, ali sunčano vrijeme dolazi!

Iako će nas još pratiti pokoji pljusak, sunce dolazi i polako zamjenjuje oblačno vrijeme!

Foto: Susbany/Pixabay
  • 440
  • 21
  • 0

Kiša pa i snijeg koji nas je pogodio ovaj tjedan, napokon bi trebali biti iza nas. Za vikend nas, naime, očekuje pretežno sunčano vrijeme s dnevnim temperaturama od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

Stiže sunce i temperature do 28 stepeni

Sunčano će se vrijeme nastaviti i idućeg tjedna s tim da bi u ponedjeljak moglo doći do naoblačenja sa zapada. Prema kraju dana i u večernjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 21 do 27 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za utorak. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 13 do 19, na sjeveroistoku Bosne do 22 stepena. Slično će biti i u srijedu, no popodnevni bi sati trebali donijeti smanjenje oblačnosti.

Sunčano vrijeme stiže u četvrtak iako je moguće da će poslijepodne doći do umjerenog razvoja oblačnosti što može usloviti slabe lokalne pljuskove. Temperatura će dosizati 26 stepeni. Petak, pak, donosi pretežno sunčano vrijeme i temperature do 28 stepeni. Vrijeme će, dakle, biti naklonjeno radovima u polju, u bašti, vinogradu...

Foto: Susbany/Pixabay


Tagovi

Agroprognoza FDMZ Kiša Sunce Toplije vrijeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]