Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 05.06.2020. 10:00

Olujno jugo donosi obilne padavine - izdan žuti alarm

Na području Livna i Sarajeva mogući su udari juga od 50 do 70 km/h. Na jugu, na području Trebinja Foče, uz sve ovo stižu i obilne padavine, mjestimično i do 60 mm/24h, a u okolici Mostara i do 100 l/m2.

Foto: JumpStory
  • 315
  • 25
  • 0

Kišljiv juni pokvari svu godinu, junska kiša - ljetna žalost, hladan juni sve pokunji. Ovo su samo neke od pučkih izreka vezanih uz šesti mjesec. A on se nastavio na maj i krenuo baš tako - kišovito. 

Federalni hidrometeorološki zavod za danas je izdao žuti alarm. Mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 40 km/h, lokalno grmljavinsko nevrijeme, očekuje se na sjevernijem dijelu BiH. Na području Livna i Sarajeva mogući su olujni udari juga od 50 do 70 km/h. Na jugu, na području Trebinja Foče, uz sve ovo stižu i obilne padavine, mjestimično i do 60 mm/24h, a u okolici Mostara i do 100 l/m2

Slična će se situacija, s ipak manjim intenzitetom, odvijati i za vikend.  

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Djelomično vedro u čitavoj zemlji u nedjelju. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U ponedjeljak se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.


Tagovi

Agro prognoza Olujni udari Jugo Kiša Grmljavina Pljuskovi Žuti alarm


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97