Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 04.12.2017. 17:00

Od srijede do vikenda stabilno, a onda...

Početak ove sedmice obilježit će padavine, no u srijedu očekujte stabilno i djelomično toplije vrijeme. Promjena dolazi krajem sedmice.

Foto: Pixabay//marcinw
  • 707
  • 51
  • 0

Snijeg u decembru ne iznenađuje, dapače, poželjan je. No, ako niste završili sve poslove u voćnjaku i vrtu, već sredinom sedmice doći će do porasta temperature i povoljnog vremena za poslove vani.

Sredinom ove sedmice uslijedit će postepena stabilizacija vremenskih prilika, što bi trebalo potrajati do vikenda kada se očekuje pogoršanje praćeno kišom. Jutro će i 5. 12., biti hladno sa pojavom jačeg i mjestimično dugotrajnijeg mraza u unutrašnjosti zemlje. Minimalne temperaturne vrijednosti kretat će se od -7 do -3, na jugu od -2 do 2 °C. Danju će također biti prohladno, maksimalne dnevne vrijednosti dostizat će između 5 i 9 °C.

Od srijede 6. 12. jutra će biti djelimično toplija, doći će i do porasta dnevnih temperatura koje bi početkom vikenda mogle dostići između 8 i 12 °C. Krajem sedmice izgledna je izraženija promjena vremena i kiša, najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod.

U narednom prognoznom periodu prevladavat će povoljni uslovi za rast i razvoj ozimina.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u uotrak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostalim područjima naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim te sjevernim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom ili susnježicom. U večernjim satima na sjeveroistoku Bosne je moguća kiša. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na planinama do -12, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 4 do 10 stupnjeva.

U srijedu u jutro u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje sunčano uz malu oblačnost. Po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

Pretežno sunčano uz malu oblačnost bit će u četvrtak. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

Foto: Pixabay//marcinw


Tagovi

Agro prognoza Radovi u polju Prognoza Kiša Snijeg Mraz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]