Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 09.10.2020. 15:00

Nakon kratkotrajnih sunčanih intervala, kiša nam stiže u nedjelju

Početak iduće sedmice biće uglavnom oblačan, sa pljuskovima i grmljavinom. Na planinama moguća i snijeg.

Foto: Ratko Bogosavac
  • 97
  • 46
  • 0

U toku današnjeg prije podneva u našoj zemlji preovladavalo je umjereno oblačno, ali i sunčano vrijeme. Izmjerene temperature kretale su se u intervalu od 0 stupnjeva na Bjelašnici pa do 20 C° u Mostaru. 

Veća oblačnost prognozirana je za zapad i sjeverozapad BiH. U Bosni će duvati slab vjetar dok je za Hercegovinu najavljena umjerena bura. Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, dnevni maksimum dostiže 20 stupnjeva dok će na jugu države biti toplije, do 22 C°.

Prvog dana vikenda zadržavaju se oblačne vremenske prilike. Malo više sunca prognozira se za jug Bosne i Hercegovine. U toku prije podneva po kotlinama i u riječnim dolinama moguća pojava magle. Strujanje zraka biti će slabo, promjenljivog smjera. Jutro svježe, sa najviše 10 C° dok će preko dana temperatura dostići i 22 stupnja. 

Drugog dana vikenda očekuje se jače naoblačenje sa padavinama. Kiša je prvo najavljena za zapad i sjeverozapad zemlje dok se u ostalim dijelovima očekuje do kraja dana i u toku večeri, naročito izražena u noći nedjelje na ponedjeljak. Duvati će slab vjetar u Bosni, iz istočnog i sjeveroistočnog pravca dok će u Hercegovini preovladavati slab jugo. Ujutru će temperatura ići od 5 do 10 stupnjeva dok će dnevni maksimum biti 22 C°.

Početak iduće sedmice biće uglavnom oblačan, sa pljuskovima i grmljavinom, s tim što se jače padavine prognoziraju za područje Hercegovine. Na planinama moguć i snijeg. Temperature se u ponedjeljak neće bitnije mijenjati i ostaju na nivou onih od vikenda. 


Tagovi

Umjereno oblačno Slab vjetar Pojava magle Dnevni maksimum Pljuskovi Grmljavina Moguć snijeg


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić