Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.02.2023. 10:30

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend, a kakvo do sredine februara?

Preovladava hladno vrijeme, ozima žita imaju dovoljno vlage, zaštitite biljke na površini zemljišta.

Foto: Depositphotos/diktattoor
  • 208
  • 30
  • 0

Prema prognostičkim kartama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH do 5. februara preovladavaće hladno vrijeme sa niskim temperaturama, primjerenim za ovaj dio godine. Uz dovoljno vode u zemljištu i dodatni snježni pokrivač, ozima žita će nastaviti prezimljavanje u povoljnim okolnostima.

Promjenjivo oblačno za vikend

Republički hidrometeorološki zavod RS najavljuje da će kraj sedmice biti promjenjivo oblačno sa povremenim padavinama u vidu kiše, susnježice i snijega. Jutarnje temperature vazduha tokom sedmice u višim krajevima imaće vrijednost od -11 do -4ºC, u nižim od -3 do 4, a na jugu do 6ºC. Maksimalna dnevna temperatura će se kretati u intervalu od -2 do 4 u višim, dok će u nižim predjelima biti od 3 do 10 i na jugu do 12ºC. Moguće je snižavanje vrijednosti temperature vazduha pri površini zemljišta, pa je potrebno zaštititi osjetljive biljke.

U narednom periodu stabilnije vrijeme

Do 14. februara predviđa se povremen i slab snijeg, posebno u centralnim i istočnim predjelima Bosne. Od 8. do 14. februara izgledno je stabilnije vrijeme bez padavina. U Hercegovini sunčano i stabilno, uz kišu smo krajem sedmice.


Tagovi

Vremenska prognoza Padavine Agro prognoza Vrijeme


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.