Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinnesov rekord
  • 20.09.2021. 18:00

Srušio svjetski rekord - na jednoj stabljici uzgojio 839 paradajza

Britanski hobi vrtlar Douglas Smith ubrao je 839 paradajza s jedne stabljike što je gotovo dvostruko više od trenutnog Guinnessovog rekorda.

Foto: Facebook/Douglas Smith
  • 474
  • 87
  • 0

Da se naporan rad isplati dokazao je britanski hobi vrtlar Douglas Smith iz mjesta Stanstead Abbotts koji je uspio uzgojiti 839 cherry paradajza na jednoj stabljici.

Time je oborio trenutni Guinnessov rekord koji je 2010. godine postigao Graham Tranter s prinosom od 448 plodova na jednoj stabljici. Međutim, još uvijek se čeka službena potvrda.

Kako piše The Sun, trebalo je sat vremena da se uberu svi plodovi koji ukupno teže 5,25 kilograma. Ovaj je 43-godišnji menadžer u IT sektoru i zaljubljenik u vrtlarenje snimio prebrojavanje paradajza. Pozvao je svećenicu i policajce kao svjedoke za upis u Guinnessovu knjigu rekorda.

Njegov paradajz uzgajan je iz sjemena posijanog u ožujku, a rekao je da je provodio tri do četiri sata tjedno brinući se o njima u stakleniku. Osim toga, za svoje povrće kaže da je i odličnog okusa.

No, nisu to jedini rekordi koje je postavio ovaj vrtlar. Uzgojio je i suncokret visok preko šest metara i paradajz težak preko tri kilograma.


Tagovi

Svjetski rekord Douglas Smith Cherry paradajz Guinnessov rekord


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Odvojite 15-ak minuta vremena i popunite anketu vezanu za položaj žena u ruralnim sredinama. Dostupna je na linku 👉 https://t.ly/Dmxc1
Foto: Depositphotos/budabar