Pretraga tekstova
Gel funkcionira tako da preusmjerava metabolizam alkohola od jetre prema probavnom traktu, a pritom ne stvara štetni produkt acetaldehid.
 
        Naučnici su osmislili sredstvo koje bi moglo biti najbolji lijek za mamurluk. Napravljen je od sirutke, nanočestica zlata i šećera, piše sciencealert.
Iako je istraživanje u ranoj fazi, početni testovi na miševima sugeriraju obećavajuće sredstvo za detoksikaciju organizma nakon pretjerane konzumacije alkoholnih pića. Kod njih su nivo alkohola u krvi smanjili za 40 posto unutar pola sata.
Gel funkcionira tako da preusmjerava metabolizam alkohola od jetre prema probavnom traktu, a pritom ne stvara štetni produkt acetaldehid, nego manje octenu kiselinu, pojasnio je Raffaele Mezzenga, sa švicarskog Saveznog instituta za tehnologiju u Zürichu.
Mamurluk je rezultat više faktora - dehidracije, elektrolitske neravnoteže i nakupljanja toksičnih tvari u tijelu.
Sirutka: Energetski napitak za sportiste i one koji žele dug život
Sirutka je i inače "narodni lijek" kod ovih problema. Bogata je proteinima koji podržavaju metabolizam, a sadrži važne minerale poput kalcija, magnezija i fosfora, koji pomažu u vraćanju ravnoteže elektrolita. Pored toga, sadrži probiotike, zaslužne za dobro funkcioniranje probavnog sustava.
Pa dok novo sredstvo ne izađe na tržište, preostaju nam, uz običnu sirutku i dobri stari rasol, voda s limunom, jogurt ili pak - odgovorno pijenje.
Tagovi
Mamurluk Sirutka Novo piće Eksperimenti na miševima Narodni lijek
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                     
