Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Škola kalemarstva
  • 05.02.2024. 15:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Banja Luka

Savladajte tehnike kalemljenja voća za simboličnu cijenu

Obuka je prvenstveno namijenjena zaljubljenicima u hobi voćarstvo, malim proizvođačima, mladim poljoprivrednicima i svima koji žele naučiti samostalno kalemiti voće.

Foto: Depositphotos/thefutureis
  • 310
  • 89
  • 0

Zima je za poljoprivrednike idealno vrijeme za edukaciju, a kada svježe stečeno znanje možete odmah primijeniti onda ništa bolje od toga. Voće se može kalemiti tokom cijele godine, ovisno od vrste, za svaku postoji najpogodniji momenat. Tako se kalemljenje trešnja i višnja izvodi od kraja januara do kraja marta, a od marta do aprila kalemiti možete kruške, šljive, dunje, kajsije i breskve, za jabuke pak birajte vrijeme od sredine marta do sredine maja.

Engleski i V spoj za zimsko kalemljenje

Najčešće se izvodi metodom "na procjep" ili "pod koru". Ukoliko ne znate kalemiti, sada je vrijeme da tu vještinu savladate i to u "Školi kalemarstva".

Rasadnik starih i otpornih sorti voća Ninić, u saradnji sa Poljoprivrednim klasterom "Krajina" i Institutom za genetičke resurse Banja Luka organizira ovu obuku, u četvrtak, 15. februara. Kurs će se održati na oglednom dobru Instituta (Studentski kampus Banja Luka, ulaz od Toplane), sa početkom u 14:00 h.

Obuka je prvenstveno namijenjena zaljubljenicima u hobi voćarstvo, malim proizvođačima, mladim poljoprivrednicima i svima koji žele naučiti samostalno kalemiti voće. Kotizacija po učesniku iznosi 20 KM, a sav prinos će biti iskorišten za dobrotvorne svrhe.

Prijava učešća je obavezna, a to možete učiniti porukom u inbox stranice – ovdje, ili putem telefona 065/489-657 (Petar Ninić) i 066/760-064 (Miloš Galić).


Tagovi

Kalemljenje Obuka Škola kalemarstva Kurs Petar Ninić Miloš Galić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]