Pretraga tekstova
Prisutni će imati priliku poslušati i predavanje magistra agronomije Tonija Mikulića koji će govoriti oplemenjivajuju ovaca u cilju povećanja proizvodnje
 
        Stručna radionica o proizvodnji ovčjeg i kozjeg sira bit će održana narednog četvrtka, 24. novembra u 11 sati u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar. Tom prilikom će biti uručene i plakete za ocjenu kvaliteta ovih sireva.
Podsjetimo, senzorno ocjenjivanje dostavljenih uzoraka tradicionalnih kozjih i ovčjih sireva s područja Federacije BiH obavljeno je prošlog mjeseca.
Na predstojećem skupu, Mirko Jarak, dipl. ing. agr., će održati radionicu o autohtonim proizvodima, a u sklopu koje će prezentirati iskustva proizvođača iz Italije. Napomenimo da je talijanska Gorgonzola Dolce DOP, De’ Magi uvršten među deset najboljih sireva na svijetu, na ovogodišnjoj dodjeli nagrada World Cheese Awards.
Congratulations to the top 16 cheeses in the world
— Guild of Fine Food (@guildoffinefood) November 4, 2022
The full list of #WorldCheeseAwards results is now available on our website: https://t.co/qo0UfjZQc7 pic.twitter.com/1Z4KelZHIs
Prisutni će imati priliku poslušati i predavanje magistra agronomije Tonija Mikulića koji će govoriti oplemenjivajuju ovaca u cilju povećanja proizvodnje, nakon čega će biti prezentirani rezultati senzorne analize ovčjih i kozjih sireva te uručene plakete i zahvalnice.
Podsjetimo, od 24 uzorka pristigla na ocjenjivanje, 15 je osvojilo zlatnu medalju, dva uzorka su dobila srebrenu, a sedabronzanunu
Tagovi
Kozji sir Ovčji sir Analiza sireva Stručna radionica Mirko Jarak Toni Mikulić FAZ Federalni agromediteranski zavod
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                
                
                
                    Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                     Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                
                
                
                    Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                     Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                
                
                
                    Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                     Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                
                
                
                    Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                     Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                
                
                
                    Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                     Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                
                
                
                    Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                     Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                
                
                
                    Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                     Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                
                
                
                    Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                     
