Pretraga tekstova
Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom u Hrvatskoj prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara.
Nedavno smo pisali o propadanju tla u Hercegovini. Ivan Jurič je za medije ispričao kako se tlo otvorilo pod njegovim traktorom dok je brao kukuruz.
Propadanje zemlje u Hercegovini nije rijetkost jer se radi o kršu. Otvor rupe je bio oko 60x100 centimetara, a dubina četiri do pet metara.
Sloj zemlje koja se obrađuje i po kojoj voze traktori u tom hercegovačkom području jedva je nešto viši od 60-ak centimetara te su je podupirale sedre, sedimentne stijene, šupljikave stijene, u ovom slučaju izduženog oblika, kažu stručnjaci. No, to nije jedini takav slučaj.
Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom u Hrvatskoj prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara. "Propao mi je traktor i skužio sam da je rupa i svjetlio reflektorom. Sad se proširila i produbila. Ispitat će je speleolog iz Ogulina", govori 42-godišnji Mirko Kordiš za Agroklub koji se poljoprivredom bavi cijeli život i nikada nije doživio ovako nešto.
"Rupa je širine oko 150 cm i sada je puno dublja i širi se prema cesti D23. Cesta je udaljena oko 15 m. Zbog toga sam i molio da se ispita da se vidi ima li opasnosti za cestu i moju baštu. Moji se klinci igrali baš tu nekoliko dana ranije. Dubinu ne mogu više izmjeriti."
Foto: bigstockphoto.com, aynur_sib
Tagovi
Propadanje tla Rupa Potok Tounjski
Autorica
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano