Pretraga tekstova
Prijavite svoj sir na analizu. Ocjenu će dati stručna komisija.
 
        Federalni agromediteranski zavod Mostar i ove godine organizira stručno ocjenjivanje tradicionalnih kozjih i ovčjih sireva.
Postupak ocjenjivanja će, kao i prethodnih godina, uključivati laboratorijsku analizu hemijskih i mikrobioloških parametara, te senzornu ocjenu sira od strane stručne komisije.
Proizvođači tradicionalnih sireva sa područja Federacije Bosne i Hercegovine mogu dostaviti uzorke za analizu od 11. do 26. septembra ove godine.
Rezultate prošlogodišnjeg ocjenjivanja možete pogledati ovdje.
Sve dodatne informacije o prijavi, prikupljanju uzoraka i sudjelovanju, zainteresirani proizvođači mogu zatražiti kontaktom na brojeve 036/335-061, 036/335-066.
Tagovi
Ocjena sira Tradicionalni sirevi FAZ Kozji sir Ovčji sir Uzorak sira
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                     
