Pretraga tekstova
U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.
Dušanka Šurlan iz Novog Grada ima organsku plantažu šipka i pokrenula je proizvodnju pekmeza. Prije dva mjeseca je svoju ideju prijavila na konkurs Accelerator pilot programa i prošla dvomjesečnu obuku, savjetodavnu podršku za realizaciju ideje.
U okviru Akcelerator pilot programa koji je provela Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) Duškina poslovna ideja "Naše teglice”" – organski uzgoj i prerada šipka, proglašena je za najbolju.
Deset poslovnih ideja je ušlo u finalni Izbor za najbolju poslovnu ideju. Stručni žiri je odlučio da je Duškina ideja najbolja, a u sastavu žirija bili su: Vera Nunič (Tehnološki park Ljubljana), Srđan Ivanković (ICBL) i Maja Knežević (RARS).
Program je je realizovan u okviru projekta Accelerator koji je sufinansirala Evropska unija iz sredstava Evropskog regionalnog razvojnog fonda i IPA sredstava u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. U okviru programa nagrađene su još dvije poslovne ideje.
Dušanka je organsku plantažu šipka podigla u selu Petkovac blizu Novog Grada.
"Ova nagrada mi veoma mnogo znači. Teško je nešto započeti, a majka i tri kćerke su mi bile najveća podrška i inspiracija. Bez njih ne bih uspjela da realizujem svoju ideju. Tokom dva mjeseca obuke u ovom programu naučila sam mnogo i stekla nove vještine koje će mi pomoći u daljem razvoju ove poslovne ideje", istakla je Dušanka.
Svoju ljubav je prenijela i na kćerku Zoranu koja nastavlja majčinim stopama i odlučila je da studira agronomiju.
Fotoprilog
Tagovi
Duška Šurlan Vera Nunič Srđan Ivanković Maja Knežević Naše teglice Poslovna ideja Akcelerator pilot program Pekmez od šipka
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)