Pretraga tekstova
Berba vinskog grožđa počinje po našoj procjeni oko 20. avgusta i traje oko 45 dana, objavili su iz ove kompanije.
Kompanija 13. Jul - Plantaže iz Podgorice svake godine angažuju do 700 sezonskih radnika za berbu vinskih sorti grožđa, a zbog koronavirusa nisu u mogućnosti računati na grupe radnika koje su dolazile svih ovih godina.
Zbog toga su u potrazi za beračima, a oni bi, kako je objavljeno na Ciso Trebinje, obezbijedili hranu odnosno sva tri obroka, smještaj u njihovim objektima, putne troškove od Hercegovine do Plantaža i nazad i PSR analizu - test koji bi radnici sami uradili u nekoj od laboratorija, ali da nije stariji od 72 sata.
Banjac: Porodična vinarija kao okosnica dubičkog seoskog turizma
"Berba vinskog grožđa počinje po našoj procjeni oko 20. avgusta i traje oko 45 dana. Bere se u plastičnim kantama težine oko 10 kg, iznosi iz reda do utovarne grupe. Cijena je po ubranom kilogramu, odnosno kreće se od 20-24 € za 1.000 kilogram ubranog grožđa. Prosjek berača angažovanih zadnjih 4-5 godina kretao se oko 800 kg dnevno. Berba počinje oko 5-6 sati ujutru, a traje do 15-16 sati poslije podne", stoji u oglasu.
Radnici se sa mjesta boravka na tablama gdje se bere dovoze i odvoze autobusima. Sve informacije, objavili su, možete dobiti na telefon: +38220658040.
Tagovi
13. Jul Plantaže Podgorica Berači grožđa Sezonski radnici
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.