Pretraga tekstova
Pozitivno djelovanje je prvenstveno posljedica lako probavljivih vlakana i sadržaja pektina u ovoj biljci, kažu istraživači
Ako se hrana mliječnih krava obogati silažom šećerne repe, može doći do značajnog povećanja prinosa mlijeka i poboljšanja njegove kvalitete i to bez acidoze, odnosno zakiseljavanja životinjskog organizma, pokazalo je istraživanje engleske kompanije Trident Feed, piše Farminguk.
Pozitivno djelovanje je prvenstveno posljedica lako probavljivih vlakana i sadržaja pektina u ovoj biljci, a koji predstavljaju građevne elemente za sintezu mliječne masti.
U skladu s prijedlogom, za dodatak stočnoj hrani poželjno je koristiti šećernu repu bez GMO-a.
Istraživači su također podsjetili da su ostaci u proizvodnji šećerne repe, dakle vrh korijena i lišće, bili vrlo značajni u britansko stočarstvu od 20-ih godina prošlog stoljeća budući da su bili lako dostupni.
Također, ugljični otisak, izračunat za proizvodnju jedne litre mlijeka, puno je manji od onoga koji se veže uz uvoz soje iz Južne Amerike.
Sirovi rezanci šećerne repe se lako siliraju zato što sadrže puno šećera, pa ih je potrebno samo sistematski poslagati u silose i blago sabiti. Na taj način fermentacija i kiseljenje kraće traju, a rezanci dobivaju ugodan okus, te ih krave i ostala goveda vrlo rado jedu.
Tagovi
Silaža šećerne repe Hranidba krava Istraživanje Ugljični otisak Prinos mlijeka Kvaliteta mlijeka
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)