Pretraga tekstova
Meso i crijevo za pripremu kobasice osigurat će organizator, dok će takmičari ponijeti svoje začine, jer u njima svako krije svoju tajnu.
 
        Bogat program organizatori spremaju za Deveti festival kobasice u selu Bravsko kod Bosanskog Petrovca koji će ove godine održati 27. januara. Biraju najbolje kobasice u nekoliko kategorija, ocjenjuju suhe kobasice, ali kao i prethodnih godina proglasit će i onu najgoru.
Meso i crijevo za pripremu kobasice osigurat će organizator, Udruženje građana "Ruralni razvoj" Drinić, dok će takmičari ponijeti svoje začine, jer u njima svako krije svoju tajnu. Majstori će se takmičiti u četiri kategorije:
Najbolje će biti nagrađene poklon paketima i neizostavnih peharima, a ekipa će dobiti i novčanu nagradu od 100 KM. Iako je na zvaničnom saopćenju navedeno da su prijave ekipa moguće do 15. januara, Dejan Prošić, predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja, potvrdio je za Agroklub, da nema brige ni za one koji ne stignu javiti se.
"Ostavit ćemo još nekoliko dana da se prijave, tamo do 19. januara, neće biti nikakvih problema za ove koji zakasne na zvaničan rok", rekao je Prošić.
Kotizacija za ocjenu suhih kobasica je 10 KM, a za učesnike su osigurane nagrade u iznosu od 300 KM za pobjednika, za drugo 200 maraka, a za treće 100 KM.
Osim domaćina, dolazak su najavile i ekipe iz Njemačke, Slovenije Hrvatske Mađarske i Srbije. Posebno interesovanje, kako kažu iz organizacije, vlada za brzo jedenje kobasice, tzv. žderanje, u kojem će moći učestvovati posjetioci.
Tagovi
Festival kobasice Bravsko Bosanski Petrovac Drinić Dejan Prošić
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                
                
                
                    Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                     Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                
                
                
                    Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                     Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                
                
                
                    Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                     Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                
                
                
                    Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                     Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                
                
                
                    Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                     Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                
                
                
                    Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                     Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                
                
                
                    Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                     Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                
                
                
                    Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                     
