Pretraga tekstova
FRA ARENA je tradicionalna i najutjecajnija konferencija prehrambenog sektora u regiji. Bit će riječ o Agrokoru, ali i brojnim drugim aktualnim temama.
FRA ARENA je tradicionalna i najutjecajnija konferencija prehrambenog sektora u regiji. Svake godine vodeći stručnjaci regije iznose svoja viđenja trenutnog stanja prehrambenog sektora i njegovog potencijala. Ovogodišnja regionalna konferencija 7. FMCG, Retail and Agribusiness Arenu (FRA ARENA 2017) održat će se u Sarajevu, 30.11.2017. godine u hotelu Hills.
Program počinje od 8:00 do 9:00 sati registracijom i kavom dobrodošlice, potom je od 9:00 - 09:45 otvaranje FRA ARENE SARAJEVO.
Održaće se izlaganje na temu pregleda tržišta i stanja, kao i okrugli sto "Stanje i perspektive prehrambenog sektora regije", a sudionici su Rusmir Hrvić, CEO, AS holding; Edin Ibrahimović, Izvršni direktor za business operacije, Bingo; Petar Čorluka, CEO, Violeta; Bojan Risović, Tropic; Adnan Misimović, Izvršni direktor, Megamix te predstavnik Agrokora.
Osim u Bosni i Hercegovini, konferencija se održava i u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani. Na sva četiri događaja očekuje se preko 250 vodećih ljudi prehrambenog sektora i preko 7.000 stručnjaka, koji prate rad konferencije kroz digitalne kanale.
Foto: Infoarena, Facebook
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.