Pretraga tekstova
Radionice će se održati od 19. do 22. veljače u hotelu "Mepas" u Mostaru. Prijave se primaju do 12. veljače 2018.
 
        U cilju postizanja izvrsnosti u oblasti gastronomije i praćenja suvremenih trendova, Institut za turizam Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa eminentnim stručnjacima iz ove oblasti organizira stručnu radionicu pod nazivom "Uvod u svijet visoke gastronomije" koji će se održati u hotelu "Mepas", Mostar, od 19.02. do 22.02.2018. godine.
Polaznici radionice moći će naučiti nešto više o suvremenim tehnikama i pripremanju jela kao što je kuhanje u vakumu, o posluživanju i pravilnom slaganju jela na tanjurima. Tu je i kretaivan pristup u pripremi i prezentaciji jela kao što je fingerfood, tapas, lounge. Suvremeni oblici pravilne prehrane kao što je vegetarijanska i veganska kuhinja, bezglutenska jela i slično također su teme ove radionice. I na kraju, tehnike i sljubljivanje vina neizostavan je dio ovakvih edukacija.
Cilj radionice je opisati i interpretirati temeljne pojmove vezane za visoku gastronomiju i trendove pravilne prehrane koju danas probirljiv gost traži od ugostitelja te praktično usvajanje vještina pripremanja i prigotavljanja pojedinih vrsta jela i to iz skupina hladnih predjela, juha, toplih predjela, gotovih mesnih i ribljih jela s pridodacima na bazi tijesta, smjesa, povrća ili voća. Cilj je i stvoriti i formulirati nove ideje glede atraktivnih gastronomskih ponuda s kojima će se ugostiteljsko poduzeće moći pojaviti na turističkom tržištu.
Vrijeme trajanja je 30 sati, a uključuje predavanja i vježbe. Radionice će se održati sva tri dana, od 10 do 18 sati.
Prijave se primaju do 12. veljače 2018. na adresu Instituta odnosno na e-mail: ravnatelj@itomo.ba
Više informacija potražite na ovoj poveznici.
Foto: Pixabay/kaboompics
Tagovi
Institut za turizam Sveučilišta u Mostaru Gastronomija Radionica
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                
                
                
                    Uzeir pamti i vrijeme kada se volovima oralo: "Ja sam glavni na gazdinstvu, ali na papiru"
                     Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                
                
                
                    Počeo je sajam "Jesen u Visokom": Visočani potvrdili lidersku poziciju u poljoprivredi ZDK
                     Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                
                
                
                    Snaga konja, upornost domaćina: Hiljade ljudi stižu u Izačić
                     Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                
                
                
                    Naša budućnost ovisi o tome šta danas radimo za sigurnost hrane i poljoprivredu u BiH
                     Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                
                
                
                    Proizvodnja destilata: Izvoz 17,5 miliona KM, šljivovica i dalje neprikosnovena!
                     Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                
                
                
                    Neum spaja masline i turizam: Rađa se nova mediteranska priča!
                     Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                
                
                
                    Raste proizvodnja meda u Gradišci: 80 tona zlatnog nektara i sve više mladih pčelara
                     Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                
                
                
                    Francuski sajam AgriSIMA otkazan, upitan nastavak tradicije
                    Počeo je trodnevni sajam "Jesen u Visokom". Više od 60 izlagača stiglo je iz svih krajeva BIH.
 
