Pretraga tekstova
Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.
Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako osmi put zaredom biti organizirana "Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka".
Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.
Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.
Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka.
Budući će se škola odvijati u dva dijela, praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine: vinograd, voćnjak i maslinik.
Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti u periodu od 15.12.2018. do 15. siječnja 2019. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10 ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve: 036/335-054, 036/335-053 ili 036/ 335-060.
Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.
Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva.
Tagovi
Zimska škola rezidbe Voćnjak Vinograd Škola
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 3 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano