Pretraga tekstova
Sommet de l'Elevage trebao se održati od 7. do 9. oktobra ove godine, ali zbog loše situacije sa korona virusom organizatori su ga morali otkazati.
Otkazan je i vodeći sajam stočarstva u Evropi, Sommet de l'Elevage koji se trebao održati od 7. do 9. oktobra ove godine u srcu jednog od najvećih područja za uzgoj stoke u Evropi, Clermont-Ferrandu u središnjoj Francuskoj.
Lokalne vlasti odjela Puy-de-Dôme obavijestile su organizatore ovog događaja da se zbog pogoršanja zdravstvenih uslova povezanih sa korona virusom u toj zemlji više ne mogu složiti s izuzećem koje bi im dopustilo da održe sajam ne poštujući maksimalan broj od 5.000 posjetilaca dnevno, stoji u saopštenju organizatora.
Riječ je o sajmu koji posjeti oko 30.000 ljudi na dan te su radi toga organizatori dužni otkazati 29. izdanje sajma koji obuhvata ponudu za sve segmente stočarstva. Tačnije, ishranu životinja, genetiku, higijenu i zdravlje, mužu i opremu, objekte za stoku, obnovljive izvore energije i slično. Planirano je bilo predstavljanje 1.500 izlagača specijalizovanih za stočarstvo te 2.000 životinja.
Organizatori već pripremaju posebno izdanje Sommeta za iduću godinu uz najavu 30. godišnjice ovog jedinstvenog događaja. Planiraju da će trajati četiri dana i to u terminu od 5. do 8. oktobra 2021. godine, a takođe bi se trebao održati u Clermont-Ferrandu.
Osim toga, prostor će biti proširen za novu dvoranu veličine 10.000 m2, a planiraju i reorganizaciju vanjske površine te održavanje državnog takmičenja goveda pasmine Aubrac.
Tagovi
Sajam Otkazan sajam Francuska Sommet de l'Elevage Sajam stočarstva
Autorica
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano