Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prva u Kukuljama
  • 28.04.2023. 10:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Srbac

Kokan organizuje "Kobasicijadu" - muzičar i meteorolog biraju najbolju

Na "Kobasicijadi" će biti izvedena i pokazna obrada svinje težine oko 100 kilograma. U planu je i mini sajam hrane i pića

Kokan organizuje "Kobasicijadu" - muzičar i meteorolog biraju najbolju
Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 89
  • 22
  • 0

Gastronomska manifestacija "Kobasicijada" po prvi put će biti održana u Kukuljama u subotu, 29. aprila, javlja Radio Srbac. Događaj će okupiti takmičare i izlagače iz cijele banjalučke regije, a prijavilo se više od 20 ekipa iz Gradiške, Laktaša, Broda, Srpca i drugih općina i gradova.

Kako najavljuje organizator, Branislav Kokan, na ovom sajmu domaće hrane i mesnih prerađevina bit će upriličeno takmičenje u tri kategorije, a birat će najbolju suha kobasicu, kulen i roštiljsku kobasicu.

"Svi prijavljeni će predati po dva do tri uzorka, tako da ćemo imati veliki broj mesnih prerađevina za ocjenjivanje. Za to će biti zadužen žiri koga će činiti muzičar Miroslav Janjanin i meteorolog Nebojša Kuštrinović, koji su poznati gastronomi, kao i naš sugrađanin Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske i promoter domaće i zdrave hrane", rekao je Kokan i dodao da će za najuspješnije proizvođače biti uručeni pehari i zahvalnice.

Na "Kobasicijadi" će biti izvedena i pokazna obrada svinje težine oko 100 kilograma, koju će izvesti iskusni mesari. Nakon takmičarskih aktivnosti, predviđeno je druženje posjetilaca uz muziku te besplatne kuhane koljenice i domaće kobasice, što će predstavljati istinski gastronomski užitak za sve germane.

U planu je i mini sajam hrane i pića u vidu slanih i slatkih specijaliteta koje će pripremati domaćice iz Kukulja i Srpca. Prijaviti se još uvijek možete na brojeve telefona: 065/314-133 i 065/518-071, a kotizacija za izlagače iznosi 10 KM dok je ulaz na manifestaciju za građane besplatan.

"Pozivam sve one koji u kućnoj radinosti prave suhomesnate proizvode da se prijave za izlaganje", rekao je Kokan.


Tagovi

Kobasicijada Srbac Branislav Kokan Suha kobasica Kulen Roštiljska kobasica


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Međunarodno takmičenje u lovu ribe na plovak..."Kup Kečiga 2025." Brčko