Pretraga tekstova
Studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.
U okviru ARDP projekta Svjetske banke, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Institut za poljoprivredu i šumarstvo iz Maribora su u periodu od 22. do 26. juna 2015. godine relizovali treće po redu studijsko putovanje u okviru obuke pod nazivom Nove tehnologije.
Ovo studijsko putovanje organizovano je za pet savjetodavaca Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koji pružaju savjete vezane za ishranu muznih grla i pripremu stočne hrane.
Tokom petodnevene posjete, akcenat je stavljen na balansiranje obroka za krave u laktaciji, kontrolu kvaliteta mlijeka i praktičnu primjenu rezultata iste, kvalitet stočne hrane, pripremu i čuvanje kabaste stočne hrane, te značaj trava u ishrani krava. Praktični dio obuke organizovan je na farmama slovenačkih proizvođača mlijeka kako u štali tako i na njivi. Pri tome su se domaćini potrudili da odaberu farme različite veličine sa različitim sistemima ishrane i držanja krava, gdje su se mogle vidjeti prednosti i nedostaci svakog od sistema.
Pozitivna iskustva, stečena tokom ove posjete, biće razmijenjena sa poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj.
Izvori
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS
Tagovi
Muzne krave Ishrana Proizvodnja stočne hrane Poljoprivredni proizvođači Maribor Studijsko putovanje ARDP projekt Farme Savjetodavci
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
poceo otkup jedne od najcijenjenih gljiva među beračima iste.
tekst- soon :)
Jasmin Hodžić
prije 2 tjedna
Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇 Slažem se za ukus, a na tom području ih ima najviše na našem kantonu ! 😇
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Smčak, šmrljci...kako sam samo slabo oko imala nekad 80-tih tražeći ih u selima po dno Vlašića, dok rodica pronađe pet ja tek jednu, a tek ukus Više [+] mmm...meni su sve gljive ljepše od bilo kog pečenja...prava gljivarka :)