Pretraga tekstova
1. Festival kave, čokolade i delicija održat će se 1. i 2. travnja, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.
1. Festival kave, čokolade i delicija održat će se 1. i 2. travnja, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Na jednom mjestu okupit će se ponajbolji slastičari, baristi, kuhari iz Bosne i Hercegovine ali i regije te svi hedonisti i oni koji se tako osjećaju, najavljuju organizatori.
Na Festivalu ćete moći degustirati ali i kupiti čokoladne specijalitete, praline, domaće delicije, cup cake-ove, pop cake-ove, macaroonse ali i baklave, uživati u espresso kavama vodećih proizvođača ali pržionica kave, naučiti ukrašavati kolače i izrađivati slatke delicije koje krase vodeće gastronomske jelovnike i stranice gastro časopisa.
U bogatoj satnici događanja niz je zanimljivosti: u suradnji s Franckom, poznati barist Zoran Trkulja pripremati će koktele na bazi kave i čokolade, koje ćete moći isprobati; predstavit ćemo gastroblogericu i strastvenu kuharicu Gabrijelu Ključe kroz "Priču o uspjehu" i ugodno druženje; također, upoznat ćemo Dragana Topalovića, profesionalnog čokolatijera, osobu koja se krije iza imena "Čokolada Mostar", koji već dugi niz godina proizvodi autohtonu hercegovački čokoladu; Marinko Biškić, splitski čokolatijer koji stoji iza branda "Nadalina", čija je čokolada donedavno bila u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najveća čokolada na svijetu, ispričat će nam priču "Od zrna kakaa do čokolade"; Martin Frljić, akademski slikar izrađivat će umjetnička djela od kave i čokolade (mozaik, akvarel te skulpturu)...
U organizaciji Bar Akademije održat će se natjecanje barista amatera, a za djecu organiziran je poseban program gdje će u društvu Mickey Mousa i Minnie Mouse učiti izrađivati pop cakeove!
Tagovi
Festival kave i čokolade Mostar Delicije
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano