Pretraga tekstova
Socioekonomsku analizu stanja i rezultate projekta inventarizacije šipka u Hercegovini u periodu posljednjih deset godina (2012. - 2022.) predstavit će stručni savjetnik za mediteransko voće dr. sc. Miro Barbarić
Šipak ili nar svrstava se među najzdravije voće. Najbolje rezultate postiže uzgojem u mediteranskoj klimi, pa se u našoj zemlji uglavnom uzgaja u Hercegovini. Kako se on odvija u posljednjih deset godina čut će se na promotivno - ocjenjivačkoj izložbi i naučno - stručnoj radionici na temu "Šipak", koja će se održati u petak, 28. oktobra ove godine u Federalnom agromediteranskom zavodu (FAZ) Mostar.
Otvaranje skupa planirano je u 10 sati, kada će se prisutnim obratiti direktor FAZ-a prof. dr. sc. Marko Ivanković.
Socioekonomsku analizu stanja i rezultate projekta inventarizacije šipka u Hercegovini u periodu posljednjih deset godina (2012. - 2022.) predstavit će stručni savjetnik za mediteransko voće dr. sc. Miro Barbarić, inženjer agronomije.
Predavanje na temu "Integrirana proizvodnja šipka" održat će mr. sc. Marija Prlić, dok će osvrt na proizvodnju šipka u ovoj godini dati mr. sc. Aida Kohnić. Planirana je i diskusija o praktičnim iskustvima u proizvodnji ove voćke na području Hercegovine, a bit će uručene i plakete/priznanja za doprinos razvoju i promociji kulture šipka.
Povezana biljna vrsta
Tagovi
Nar Šipak Federalni agromediteranski zavod Marko Ivanković Miro Barbarić Hercegovina
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Međunarodno takmičenje u lovu ribe na plovak..."Kup Kečiga 2025." Brčko
Selma Mujić
prije 2 tjedna
Da, taj.... mislim da ima zanimljivu priču :) Da, taj.... mislim da ima zanimljivu priču :)
Danijela Plavšić
prije 2 tjedna
Ovo je pulover, ako me oči dobro služe, sve je u modi hehe.. Ovo je pulover, ako me oči dobro služe, sve je u modi hehe..
Selma Mujić
prije 2 tjedna
Ribolovac u roze prsluku već je priča za sebe ... Ribolovac u roze prsluku već je priča za sebe ...