Pretraga tekstova
Ljetni sajam BH brendova, privrede, obrta i turizma održati će se od 21.-26.07.2016. godine u Gradskoj sportskoj dvorani Sanski Most.
Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine poziva vas na Ljetni sajam BH brendova, privrede, obrta i turizma koji će se održati od 21.-26.07.2016. godine u Gradskoj sportskoj dvorani Sanski Most.
Sajam organizira Udruženje obrtnika Sanski Most u saradnji sa općinom, kantonalnim i federalnim institucijama, a cilj je okupiti što više BH brendova domaćih proizvođača i na taj način direktno učestvovati u promociji domaćih proizvoda.
Sanski Most je grad koji ima brojnu dijasporu (po zvaničnim podatcima oko 33 hiljade ljudi je van BiH) koji svoje godišnje odmore sa svojom porodicom provode u svom gradu. Tome treba pridodati dijasporu susjedne općine Ključ i Prijedor što obavezno posjećuju Sanski Most što zbog rodbinskih i prijateljskih veza, kao i sadržaja koji u tom vremenskom periodu općina Sanski Most nudi.
U uvjerenju da će te uzeti učešće na prvom sajmu BH privrede,obrta i turizma u Sanskom Mostu, a sa ciljem što bolje promocije BH proizvoda,organizator je pripremio i brojne sadržaje kao što su promocija konpanija, stručna predavanja, biznis forum, gastro kutak, modne revije sa revijom frizera i još mnogo toga.
Sve informacije mozete dobiti na kontakt telefone: 061 105 425, 061 859 893.
Tagovi
Ljetni sajam Sanski Most BH brendovi Domaći proizvođači Obrt Turizam
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.