Pretraga tekstova
U proizvodnju lubina i kamenica u centru za marikulturu Maribic obitelj proslavljenog tenisača uložit će gotovo milijun eura.
Obitelj proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića ulazi u posao s lubinom i uzgojem kamenica. Čilići, inače rodom iz Međugorja, kupili su, naime, prostore propalog centra za marikulturu Maribic u Stonu u susjednoj Hrvatskoj.
Točnije, kupila ih je tvrtka Nonos Dyo u vlasništvu obitelji poznatog tenisača Marina Čilića. Kao vlasnik je upisan Marinov otac Zdenko Čilić, a član Uprave je Vinko Čilić, njegov brat.
Tvrtka planira u proizvodnju lubina i kamenica u centru uložiti gotovo milijun eura, a dio polja će staviti na raspolaganje Sveučilištu u Dubrovniku, piše jutarnji.
Pred njima je sređivanje završne dokumentacije, a onda slijedi i prijenos vlasništva. Nonos Dyo, doznaju, planira investirati u proizvodnju ribe i školjaka na poljima u uvali Bjejevica, a prihvatili su i platiti dug za sva koncesijska polja.
"Dva polja u uvali Bjejevica planiramo opremiti za uzgajalište ribe i školjaka, pa nam tu treba znatno ulaganje i zapošljavanje novih ljudi", zaključio je za Jutarnji Vinko Čilić.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL; Bigstockphoto/vikakurylo;
Izvori
Tagovi
Marin Čilić Maribic Uzgoj lubina Kamenice
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.