Pretraga tekstova
Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja izlazi na more, a koja nije članica ove komisije.
Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o aktivnostima Bosne i Hercegovine u okviru FAO Opće komisije za ribarstvo Mediterana (General Fisheries Commission for the Mediterranean - GFCM).
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa je zaduženo da, u suradnji s predstavnicima nadležnih tijela entiteta, kantona i Brčko Distrikta BiH, nastavi koordinirati aktivnosti koje su predviđene neugovornim članstvom BiH u FAO Općoj komisiji za ribarstvo Mediterana u cilju prijema Bosne i Hercegovine u punopravno članstvo, kada se za to steknu uvjeti.
Opća komisija za ribarstvo Mediterana djeluje u okviru Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a (United Nation Food and Agriculture Organization - UN FAO). Komisiju čine 24 zemlje članice, zajedno s Europskom unijom, a njezini ciljevi su promoviranje razvoja, očuvanje, racionalno upravljanje i najbolje korištenje živih resursa, kao i održivi razvoj akvakulture na Mediteranu, Crnom moru i povezanim vodama.
Bosna i Hercegovina je jedina zemlja koja izlazi na more, a koja nije članica ove komisije.
Foto: Bigstockphoto/Banet
Tagovi
FAO Komisija Ribarstvo Mediterana
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.