Pretraga tekstova
Reorganizacija bijeljinske Šećerane se temelji na pretvaranju potraživanja u dionice.
 
        Skupština vjerovnika bijeljinske Šećerane u stečaju donijela je odluku o novoj reorganizaciji tvornice koja se temelji na pretvaranju potraživanja u dionice, navodi rtrs.
Advokat Faik Muhić je u ime 90 posto vjerovnika koji su podržali ovaj metod najavio da će nacrt plana reorganizacije uraditi neki od renomiranih instituta i da to ni u kom slučaju neće isključiti ni mogućnost prihvatanja svake valjane ponude potencijalnih strateških partnera.
Stečajni upravitelj Lazo Đurđević na Skupštini vjerovnika koja je održana u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini predložio je nastavak prodaje imovine šećerane po cijeni od 9,9 mil. KM , ali su njegov prijedlog podržala samo dva vjerovnika koji imaju 10,92% potraživanja.
Đurđević je rekao da ne može napraviti stečajni plan jer smatra da je neprovodiva odluka o reorganizaciji na predloženi način.
Advokat Muhić koji zastupa interes više od 60 posto vjerovnika i sami radnici koji su prisustvovali Skupštini vjerovnika insistirali su na ubrzanju postupka, navodeći da svaki mjesec stečaja košta 25.000 maraka i da bi u predloženom nastavku unovčavanja imovine koji bi mogao potrajati i 10 godina bila "pojedena" polovina vrijednosti šećerane.
Radnici tvornice koja ne radi sedam godina kažu da su postrojenja u odličnom stanju i da je realna vrijednost šećerane 50 mil KM.
Foto: Facebook/Bijeljina
Tagovi
Bijeljinska Šećerana Šećer Bijeljina Faik Muhić Reorganizacija Prodaja bijeljinske Šećerane Lazo Đurđević
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                
                
                
                    Janjska sela tiša nego ikada, ali s najljepšim sirom: Evo kako ga Dragica sprema
                     Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                
                
                
                    Standardizacija i brendiranje autohtonih proizvoda: Tradicija uz pečat kvaliteta
                     Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                
                
                
                    Nives Marušić Radovčić: Smeđa jaja su zdravija od bijelih, dimljeni pršut štetan? Mit, a ne istina
                     Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                
                
                
                    Biljni sir i ostale "kopije" dobijaju crvene etikete: "Nije 100% mliječni proizvod"
                     
