Pretraga tekstova
Maslinovo ulje Josipa Matića - Lole proglašeno je najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti na 2. festivalu maslina održanom u Zagrebu.
Najboljim maslinovim uljem u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja miješanih sorti proglašeno je ulje maslinara Josipa Matića - Lole iz Neuma. Prestižno priznanje, njegovo je ulje osvojilo na 2. festivalu maslina koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu, u Hrvatskoj.
Na ocjenjivanju ove su godine ukupno sudjelovala 163 uzorka ulja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te iz Slovenije. U kategoriji monosortnog ekstradjevičanskog maslinovog ulja prva tri mjesta zauzeli su Darko Jakomin (istarska belica, Koper), Miran Adamič (maurino, Izola) i Dolija 08 d.o.o.(rosinjola,Veliki Vareški, Marčana).
Šampion Drugog festivala maslina u Zagrebu je Darko Jakomin (istarska belica, Koper). Festival je u glavnom gradu Hrvatske organizirala Udruga maslinara koja je nastala 2011. godine s ciljem informiranja članova o maslinarstvu te okupljanja zaljubljenika u maslinarstvo i masline iz Zagreba. Članovi udruge imaju maslinike od Istre pa sve do Dubrovnika.
Tagovi
Festival maslina Ulje Neum Priznanje Josip Matić
Autorica
Više [+]
Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 2 dana
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano