Pretraga tekstova
Mnogo je prirodnih sredstava koja mogu pomoći da sjeme brže proklija i da bolje rastu mlade biljke.
 
        Kako bi ubrzali klijanje i nicanje sjemena povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja i drugih biljnih vrsta, možemo ga potopiti u različite rastvore. Oni će na površini sjemenki formirati film materija koje im pomažu da se aktiviraju.
Time se povećava energija klijanja, poboljšava snabdijevanje hranivima i metabolizam mladih biljaka. Najviše se primjenjuje na sjemenu manjih dimenzija, kao što je: kupus, mrkva, peršin, paradajz, luk i druge vrste. Može da se odradi poslije dezinfekcije ili se koriste sredstva koja istovremeno obavljaju dezinfekciju i formiraju hranjivi i zaštitni sloj.
Mnogo je prirodnih sredstava koje možemo iskoristiti.
Tagovi
Sjeme Aktiviranje sjemena Hranjivi rastvor Rastvor od pepela Rastvor od gljiva Sjeme u medu Aloje vera Energija klijanja
Autorica
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Kada list cvekle "prošara" pjegavost i korijen će biti sitniji: Kako to spriječiti?
                
                
                
                    Kada list cvekle "prošara" pjegavost i korijen će biti sitniji: Kako to spriječiti?
                     Motika: "Imamo krompira da nahranimo cijelu BiH, a opet uvozimo"
                
                
                
                    Motika: "Imamo krompira da nahranimo cijelu BiH, a opet uvozimo"
                     Ostalo vam je gnojiva od koprive? Uz dodatak pepela dobit ćete prihranu za kupusnjače
                
                
                
                    Ostalo vam je gnojiva od koprive? Uz dodatak pepela dobit ćete prihranu za kupusnjače
                     Zimski šampioni: Ove zeleniše možete sijati i brati cijelu zimu
                
                
                
                    Zimski šampioni: Ove zeleniše možete sijati i brati cijelu zimu
                     
