Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fieragricola
  • 03.03.2022. 15:00
  • Verona, Italija

New Holland sponzor biciklističke utrke Giro d'Italia 2022

Kreiran je novi traktor čiji je izgled inspirisan kultnim dresom "la maglia rosa" koju nose lideri utrke. Trenutno je izložen na sajmu Fieragricola u Veroni.

Foto: New Holland
  • 62
  • 20
  • 0

Kompanija New Holland Agriculture je službeni sponzor Giro d'Italia 2022. Brend će pratiti najbolje svjetske bicikliste na putevima oko i izvan Italije dok budu izlazili na kraj sa 21 etapom prve Grand Tour ove godine.

Kako bi obilježili ovo sponzorstvo u kompaniji su kreirali traktor T5.140 Dynamic Command™ koji je prvi puta izložen na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji Fieragricola koja je u italijanskom gradu Veroni započela jučer, 2. i traje do petka, 5. marta.

Izgled traktora je inspirisan dresom kojega je nosio lider Generalne klasifikacije trke, kultni "la maglia rosa". Specijalno izdanje traktora razvio je CNH Industrial Design Center kako bi, naglašavaju, izrazio dinamiku, moćne performanse i odlučnost sportista na ovom nivou.

Traktor će pratiti učesnike trke

David Wilkie, direktor industrijskog dizajna CNH, je objasnio da je on baziran na ružičastoj boji dresa lidera kojim se želi istaknuti sportska izvrsnost pobjednika, snaga, performanse i izdržljivost potrebne za pobjedu na Grand Tour utrci. To su iste osobine koje, kako ističe, New Holland traktori pokazuju na terenu dok savladavaju svakodnevne izazove u poljoprivredi.

Inspirisan kultnom "la maglia rosa"

Traktor će pratiti rutu 105. izdanja Giro d'Italia, pridružujući se gledaocima koji dočekuju trkače na finišu svake etape, uz zaustavljanja na putu kako bi upoznali ljubitelje biciklizma iz lokalnih poljoprivrednih zajednica. Izdanje za 2022. trebalo bi da počne u Budimpešti 6. maja i da se nastavi u Mađarskoj u prve tri etape pre nego što krene u Italiju. Italijanski Grand Tour će se završiti 29. maja, kada će vozači završiti 21 napornu etapu.

Carlo Lambro, predsjednik brenda New Hollanda, rekao je da će traktor biti u središtu bogatog programa događaja koji će se odvijati tokom cijele godine. On je istakao da je to sjajan način da se istaknu vrijednosti koje velika etapna utrka dijeli s tom kompanijom i poljoprivredom.

Brend smatraju domaćim proizvodom

Inače, ovaj je brend traktora najprodavaniji u Italiji, a u 2020. godini postigao je tržišni udio od 20,45 posto. 

Najprodavaniji traktori 2020. u Italiji - talijanski?

CNH Industrial kontrolira italijanska obitelj Agnelli. Njezin član, Giovanni Agnelli osnovao je tvrtku Fiat kao i njezin poljoprivredni odjel FiatAgri, a on je preuzimanjem Ford New Holanda 1991. godine postavio temelje ove prepoznatljive plave marke. Stoga ih talijanski farmeri smatraju domaćim proizvodom. 


Tagovi

New Holland Giro d'Italia 2022 Traktor T5.140 Roza majica Biciklistička utrka Maglia rosa Fieragricola


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete