Pretraga tekstova
Obožavatelj nogometa Hubert Virth krenuo je na Svjetsko prvenstvo u nogometa iz rodnog Pforzheima u Njemačkoj u Rusiju - traktorom!
Obožavatelj nogometa Hubert Wirth krenuo je na Svjetsko prvenstvo u nogometu iz rodnog Pforzheima iz Njemačke u Rusiju - traktorom! Ovaj sedamdesetogodišnjak proputovao je do Moskve 2.300 kilometara na Lanz Bulldog mašini iz 1936. godine. Kao dodatak, tu je i prikolica u obliku limenke piva.
Kroz Poljsku i Bjelorusiju, prelazio je oko 100 kilometara dnevno, vozeći maksimalno 30 kilometara na sat. Suputnik mu je pas Henks. Da bi sitigao na svoju odrednicu, trebalo mu je mjesec dana.
Na granici sa Bjelorusijom, carinici su bili zatečeni i nisu znali kako reagirati, pa su samo zamolili Huberta da plati putarinu. Saobraćajna policija u Moskvi, oduševljena ovim podvigom, Hubertu je obećala besplatan parking tokom mundijala. Ovog penzionera ne zaobilaze ni radoznali prolaznici, kojima rado izlazi u susret da se fotografiraju kraj traktora.
Kako je izgledao put, pogledajte u videu:
Tagovi
Hubert Wirth Traktor Njemačka Rusija Moskva Pas Lanz Bulldog World Cup 2018
Autorica
Više [+]
Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.