Pretraga tekstova
Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima.
Četvrti dan aprila 2024. ući se u historiju kalendara mljekara u Republici Srpskoj. Kako saznaje Agroklub, tog dana će biti upriličeno otvaranje radova na izgradnji pogona za preradu mlijeka u Gornjim Štrpcima kod Prnjavora. Riječ je o mljekari "Naše mlijeko", koja će biti u vlasništvu proizvođača.
Istog dana bit će održan i sastanak vlasnika mljekare kojima će biti prezentirane dosadašnje aktivnosti i finansijski izvještaj, proizvodnji program i startni kapacitet mljekare, a bit će riječi i o aktuelno stanju projekta i prijedlogu prvih radova te mogućnostima finansiranja.
Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima. Ova pozicija omogućit će lakši budući transport i trgovinu iz prozvodnog pogona. Planirana je izgradnja dvospratnog obbjekta na više od 3.500 m2. Dugoročni plan je dostizanje kapaciteta prerade od 100.000 litara dnevno.
Tagovi
Mljekara Naše mlijeko Otvorenje radova Kamen temeljac Prnjavor Iskopni radovi
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži,... Više [+]
#RuralFoto #proizvodnja Na selu, proizvodnja hrane nije samo svakodnevni posao već i način života, duboko isprepleten sa ritmovima prirode. Na plodnim njivama niču žitarice i povrće, a u voćnjacima dozrijevaju sočni plodovi. Jesen se bliži, sunčevi zraci miluju poljoprivredna gazdinstva, darujući svakom plodu raskošnu ljepotu. Selo je nešto posebno, mjesto gdje snovi počinju i gdje se ostvaruju. Miris hrane je poseban, voće slatko i ne tretirano hemikalija. Sve što nastaje na selu ima pečat autentičnosti, hrana je svježija, zdravija i često proizvedena uz poštovanje prema zemlji i tradiciji. Upravo ta jednostavna, ali dragocjena veza čovjeka i prirode čini seosku proizvodnju hrane koja nosi priču. Priču o radu, čovjeku težaku i njegovom trudu i zemlji u kojoj je uloženo toliko ljubavi, ali i znoja i duše. Jer težak strepi nad oranicama, liježe i budi se sa nadom da će iz sjemena nastati novi život. Dok drugi spavaju, on razmišlja o novom danu i snazi koju će uložiti u nepregledne oranice koje život znače.
Leticija Hrenković
prije 1 dan
Krasan opis i jako lijepo kadrirano Krasan opis i jako lijepo kadrirano