Pretraga tekstova
Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima.
Četvrti dan aprila 2024. ući se u historiju kalendara mljekara u Republici Srpskoj. Kako saznaje Agroklub, tog dana će biti upriličeno otvaranje radova na izgradnji pogona za preradu mlijeka u Gornjim Štrpcima kod Prnjavora. Riječ je o mljekari "Naše mlijeko", koja će biti u vlasništvu proizvođača.
Istog dana bit će održan i sastanak vlasnika mljekare kojima će biti prezentirane dosadašnje aktivnosti i finansijski izvještaj, proizvodnji program i startni kapacitet mljekare, a bit će riječi i o aktuelno stanju projekta i prijedlogu prvih radova te mogućnostima finansiranja.
Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima. Ova pozicija omogućit će lakši budući transport i trgovinu iz prozvodnog pogona. Planirana je izgradnja dvospratnog obbjekta na više od 3.500 m2. Dugoročni plan je dostizanje kapaciteta prerade od 100.000 litara dnevno.
Tagovi
Mljekara Naše mlijeko Otvorenje radova Kamen temeljac Prnjavor Iskopni radovi
Autorica
Više [+]
Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.