Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Od farme do stola
  • 26.01.2022. 09:00
  • Zeničko-dobojski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Kakanj

Farma Malak halal certificirana - olakšano poslovanje na pojedinim tržištima

Procesom certificiranja obuhvaćeni su svi proizvodni procesi na ovoj farmi: klaonica krupne i sitne stoke, prerada mesa i mesne prerađevine, prerada mlijeka i mliječni proizvodi te proizvodnja i prerada voća i povrća

Foto: Arhiva Malak Farme
  • 246
  • 42
  • 0

Farma Malak iz Kaknja je dobila halal certifikat koji obuhvata sve aktivnosti i procese proizvodnje, od farme pa sve do stola, prema standardima BAS 1049:2010,  objavila je Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH. 

Procesom certificiranja obuhvaćeni su svi proizvodni procesi na ovoj farmi: klaonica krupne i sitne stoke, prerada mesa i mesne prerađevine, prerada mlijeka i mliječni proizvodi, te proizvodnja i prerada voća i povrća. 

Certificirana halal proizvodnja

Restoran koji posluje u sklopu Malaka ispunio je zahtjeve halal standarda i Vodiča za halal certificiranje turističko-ugostiteljskih objekata iz kategorije halal restoran, koja označava da je cjelokupni objekat obuhvaćen certificiranjem.

Na farmi se nalaze tri proizvodnje: proizvodnja mesa i mesnih prerađevina, proizvodnja voća, povrća i prerađevina od voća i povrća te proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda. 

"Halal certificiranjem Malak Farme u Kaknju dobili smo jedan kompleks u kojem je zaokružen proces proizvodnje ‘od njive do stola’, jer se na farmi proizvodi hrana za životinje, uzgajaju se domaće životinje, voće i povrće, vrši prerada mesa, mlijeka, meda, voća i povrća te nudi kvalitetna restoranska usluga bazirana na namirnicama proizvedenim na farmi", rekao je direktor Agencije, Damir Alihodžić

Tri brenda s farme

Svoje proizvode na tržišta, Malak plasira kroz brendove Seljak, Mljekar i Mesar.

Halal poslovanje je temeljna odrednica svih poslovnih aktivnosti kompletne Malak grupacije. Kroz proces halal certifikacije ovu našu odrednicu smo i certificirali radi lakšeg poslovanja, prepoznatljivosti i priznatosti halal certifikata na tržištima", rekao je Nedžmin Begić, direktor Malak Farme.


Fotoprilog


Tagovi

Farma Malak Halal certifikat Nedžmin Begić Damir Alihodžić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.