Otvorena je diskusija na temu: Pothvat Trifuna Poljaka: S istim vinom po treći put apsolutni šampion!
Marijan Ivičević-Bakulić
prije 6 mjeseci
Hrvatska ima sve kvalitetnija vina.Mislim da uz toliki turizam ne trebamo biti zabrinuti za distribuciju naših kvalitetnih proizvoda. Hrvatska ima sve kvalitetnija vina.Mislim da uz toliki turizam ne trebamo biti zabrinuti za distribuciju naših kvalitetnih proizvoda.
DAN NARCISA U LIPOM DRUŠTVU - Doša sam dati potporu Akciji prikupljanja pomoći za liječenje raka dojke
SLAVONCI ZAUSTAVILI BURU - Kad je počela vraćati dicu iz petog u prvi razred i lomiti stoljetnu divlju krušku babe Boje stigli su naši Slavonci i zaustavili orkanske udare. Bez problema, jer pogledajte Rukija, mog kolegu po peru i čelnike O... Više [+]
SLAVONCI ZAUSTAVILI BURU - Kad je počela vraćati dicu iz petog u prvi razred i lomiti stoljetnu divlju krušku babe Boje stigli su naši Slavonci i zaustavili orkanske udare.
Bez problema, jer pogledajte Rukija, mog kolegu po peru i čelnike OK Murse iz Osjeka. Pojačani sa Stipom Vučemilovićem, koji je također dobar dio života proveo u Slavoniji, svi su kao "od brda odvaljeni". Moćni. Zaustavili bi oni i buru i tornado da po bonaci možemo uživati, zalogajiti i piti gutljaje po sječanskom suncu u Zadru i potom (kao što se vidi na slici) "kafenisati" na terasi u Diklu uz more...
Otvorena je diskusija na temu: Dogovor ovčara: Cijena mlade paške janjetine snižena od početka godine
Đuro Japaric
prije 1 godinu
Ne teža od 10 kg i starija od 45 dana ? Ne jedem janjetinu , to može biti ukusno , ali je ekonomski štetno da ne smije biti teže od 10 kg . Radio sam Više [+] na izgradnji dalekovoda na Pagu pa sam pješice prešao veći dio površine i vidio dio tehnologije uzgoja i suhozide građene mukotrpnim radom mnogih generacija !
Eva Mandarić
prije 1 godinu
Ništa. Umjesto pilećih prsa, pašku janjetinu min 4 puta tjedno ;) Ništa. Umjesto pilećih prsa, pašku janjetinu min 4 puta tjedno ;)
Otvorena je diskusija na temu: Sirovina iz Vrbanje sušena kod Drniša: Stigle prve dalmatinske delicije od slavonske fajferice
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Dobro pitanje. Srića, nisu vozili traktorima na dizel. A taj CO2 i njega ćemo zarobiti u našim ekološkim nasadima. Stabla će apsorbirati ugljični Više [+] dioksid a proizvoditi kisik. Još samo da prestanemo ložiti vatru i grijati se na drva. Industrije, ionako nemamo ili imamo sve manje i manje...
Eva Mandarić
prije 1 godinu
Koliko je CO2 utrošeno za prijevoz iz Vrbanja do Drniša? ;) samo pitam heh Koliko je CO2 utrošeno za prijevoz iz Vrbanja do Drniša? ;) samo pitam heh
Otvorena je diskusija na temu: Kozu usmrtio vuk, kravu ubio grom, a jariće čuvaju djeca i Bog
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Hvala mlada kolegice Tea. Naslov je izlog. Ako je zanimljiv ući ćemo u dućan. Još ako nađemo nešto za sebe to je - to! Hvala mlada kolegice Tea. Naslov je izlog. Ako je zanimljiv ući ćemo u dućan. Još ako nađemo nešto za sebe to je - to!
Otvorena je diskusija na temu: Hitno u trajnim nasadima: Zaštitite maslinu od raka i vinovu lozu od gljivičnih bolesti
Marijan Ivičević-Bakulić
prije 1 godinu
Pohvalio bih novi ekološki pripravak koji koristim za zaštitu loze i maslina na bazi bakra i zadovoljan sam njime.Zove se Fitolabicuper. Više [+] http://www.fito-eko.hr/projects/fitolabicuper/
Otvorena je diskusija na temu: Drama u Kitnjastoj Glavici: Medvjed pokupio jarca iz staje Milana Kneževića
EVO MENE MOJI LJUDI - U jabukama, na magunjama... A tu je i profešur Ante Kolega Bage. Sad idemo u vinograde na paletkovanje. Čehulje!!!
Damir Rukovanjski
prije 1 godinu
Sad mi je jasno. Moram malo i ja na zrak i raditi a ne samo stola se držati Sad mi je jasno. Moram malo i ja na zrak i raditi a ne samo stola se držati
Otvorena je diskusija na temu: Prof. Maletić: Kako u sušari za smokve prosušiti grožđe i proizvesti veće količine Prošeka
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Da, imaš pravo Tea. Prošek se nekad preporučivao kao lijek i u apotekama dobivao na liječnički recept. Možda će opet?! Da, imaš pravo Tea. Prošek se nekad preporučivao kao lijek i u apotekama dobivao na liječnički recept. Možda će opet?!
Tea Januš
prije 1 godinu
"Vjerojatno ćemo ga dati na ocjenjivanja, jedno i drugo, neutralnim komisijama da vidimo hoće li prepoznati razliku između sušenja grožđa u Više [+] kontroliranim uvjetima i na klasični, konvencionalni način" Bas me zanimaju rezultati :D i duboko vjerujem da će vece količine zaživjeti kod nas na tržištu jer je vino, malo je reci, vrhunsko….
Otvorena je diskusija na temu: Dr. Ivica Vlatković: Sadnice iz sjemena važnije su od navodnjavanja maslina
Branko Čeko
prije 1 godinu
Ne bih se baš u potpunosti složio sa gosp. Vlatkovićem,u maslinarstvu sam preko 30 godina od toga više od 20 godina (od 1999.) radim sa maslinama Više [+] koje sam sam zasadio. Imam nasade cijepljene na sjemenjaku ali i razmnožene ožiljavanjem i nisam primijetio neku veliku razliku u pogledu izdržljivosti na sušu a isto tako i na vjetar odnosno oluju. Imao sam velike štete uslijed djelovanja vjetra baš na cijepljenim stablima koja su se lomila upravo na mjestu cijepljenja (većinom su bila potpuno iščupana iz zemlje)Mislim da to najviše ovisi o poziciji maslinika te o vrsti i dubini tla a u posljednje sam vrijeme sklon mišljenju da to ovisi i o načinu obrade tla u masliniku. Navodnjavanje u maslinicima nemam (maslina u tom pogledu nije zahtjevna) ali mislim da će to u bliskoj budućnosti s obzirom na klimatske promjene postati nužnost.
Otvorena je diskusija na temu: Prof.dr.sc. Ivo Miljković o jabuci napisao 1.000 stranica i objavio knjigu tešku 2,7 kilograma!
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Vjeko, kod autora, prof. Ivo Miljković 091 9711366 Vjeko, kod autora, prof. Ivo Miljković 091 9711366
Vjeko Hudolin
prije 1 godinu
Gdje se knjiga može nabaviti i po kojoj cijeni? Gdje se knjiga može nabaviti i po kojoj cijeni?
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Do 100-te napisat će profesor Miljković još puno toga. Još kad bi se našao nakladnik, a ne da sam mora snositi troškove tiskanja Do 100-te napisat će profesor Miljković još puno toga. Još kad bi se našao nakladnik, a ne da sam mora snositi troškove tiskanja
Otvorena je diskusija na temu: Kozmetički pripravci od pčelinjeg otrova pomoći će ženama da ostanu vječno mlade?!
Josip Perković
prije 1 godinu
Ovo se zove novinarstvo!!! Odlična prića. tako treba!! I svaka čast momku na upornosti i što se našao u tome. Ovo se zove novinarstvo!!! Odlična prića. tako treba!! I svaka čast momku na upornosti i što se našao u tome.
Blanka Kufner
prije 1 godinu
Bome, kolega Nedjeljko, ovo je jedna doista fascinantna priča.. Ne toliko radi prirodnog botoksa koliko svega ostaloga, a možda najviše radi samog Više [+] junaka 'štorije'. :) Svaka čast !
Otvorena je diskusija na temu: S tršljom na smrdljiki do komercijalnog uzgoja pistacija u Hrvatskoj
Lucijan Gradiska
prije 1 godinu
samo pitanje;gdje naci sadnice pistacije...imam u masliniku dosta smdeja pa bih probao navrcat prave na iste...lp Lucijan samo pitanje;gdje naci sadnice pistacije...imam u masliniku dosta smdeja pa bih probao navrcat prave na iste...lp Lucijan
Otvorena je diskusija na temu: Od iduće godine bez trošarina na pečenje rakije za osobne potrebe?
Otvorena je diskusija na temu: Kapare u kapareti
Visnja Sukner
prije 1 godinu
Dragi prijatelji i ljubitelji kapare, da li netko zna kako pripremiti zemlju za sadjenje sadnice kapare u cijevi koje sam ugradila u kameni zid od Više [+] moga vrta tj kako pripremiti onu sredisnju zemlju koja ide u kaparetu. I mozda da mi neko opise ukratko kako se gradi i koliko velika mora biti kapareta za jednu kaparu? Puno Vam hvala unaprijed. lp svima, Visnja
Otvorena je diskusija na temu: Lekcija dr.sc. Anđelka Vrsaljka: Unatoč mrazu i suši u njegovom vinogradu rekordan urod
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Za dr. Vrsaljka upućeni tvrde da je najkompletniji agronom u RH. Ali, kako se ono kaže: Nitko nije prorok u svom selu! Za dr. Vrsaljka upućeni tvrde da je najkompletniji agronom u RH. Ali, kako se ono kaže: Nitko nije prorok u svom selu!
Otvorena je diskusija na temu: Dva turnusa rajčice: Kad prispiju ravnokotarske ostali mogu zaboraviti na prodaju svojih
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Ravni kotari su najveće polje u Dalmaciji i to između Velebita i Jadranskog mora. Tlo je bogato mineralima, miješa se morski i gorski zrak što utječe Više [+] na dobro zdravlje flore i faune. Osobito na voćke - masline, smokve, vinovu lozu, maraske...ali i povrtlarske kulture među kojima su i pomidori. Pogodna klima omogućava prirodno nakupljanje i idealan omjer sladora, kiselina i suhe tvari u voću i povrću, daje im poseban kakvonosan okus..Eto, bezbrižna, to se neke činjenice po kojima se ovo podneblje razlikuje od drugih, a već to je samo po sebi priča. Dobra priča, zar ne?!
Marta Radić
prije 1 godinu
Dobar tekst...tajna dobre rajčice je u Velebitu. Kažu, da nije bitno što proizvodiš , već da li imaš dobru priću za prodati. Svaki kraj ima svoje Više [+] specifičnosti , kao i svoju priću za marketing. Stvarno je danas ....klik...u detalju.
Otvorena je diskusija na temu: Ivan Tešija: Europa potiče, a Hrvatska koči razvoj ekstenzivnog stočarstva
Ivan Tešija
prije 1 godinu
Nedjeljko Jusup, hvala Vama i Agroklubu što otvarate važne teme i ukazujete na problematiku.Sa našim Darkom smo u kontaktu.Otok Lastovo je u bivšoj Više [+] državi bio područje od posebne državne skrbi a danas lokalni uhljebi donose zakone o zabrani držanja blaga, ugrožavajući na taj način lokalno stanovništvo.Svaka normalna država donosi Zakone koji su u skladu sa tradicionalnim načinom zivota i rada lokalnog stanovništa, a lokalna vlast otoka Lastova je slučaj za razmatranje!!!??? Oni zatiru tradiciju,običaje i egzistenciju svojih sumještana.Ja mislim da je ovo jedinstven slučaj u svijetu. Važno je napomenuti da i u drugim općinama poljoprivrednici imaju problema sa lokalnim vlastima.Po prostornim planovima poljoprivrednici ne smiju držati blago u selu nego ih se tjera da grade objekte van sela, što je suludo.Ljudi jedva krpaju kraj s krajem a nameće im se obaveza gradnje objekata.Dok druge Europske zemlje,poput Francuske, donose zakone i itekako štite seoski način živita i rada,naši očito ovakvim pristupom gase i ovo malo stočarstva što je ostalo i tjeraju ljude sa svojih ognjišta.Još da ne spominjem zaštitu vuka i poskoka,velike zahtjeve i obaveze koje su nam nametnute,represivno ponašanje nadležnih službi,fiskalni i parafiskalni nameti...tko će se više baviti stočarstvom u ovakvim uvjetima??? U drugim zemljama se donose zakoni koji su u skladu sa tradicionalnim načinom života i rada domicilnog stanovništva,a kod nas se donose zakoni koji su itekako štetni za lokalno stanovništvo i direktno ugrožavaju tradicionalni način života i rada. Ima li itko pametan da ovo ludilo zaustavi i promjeni ploču u korist naroda, poljoprivrede, zadržavanja stanovništva na našim selima i povećanju domaće proizvodnje.?
Nedjeljko Jusup
prije 1 godinu
Potpuno Vas razumijem gospodine Borovina. Nekada je Lastovo prednjačilo i u stočarstvu, a po ovome što ste napisali u svom komentaru, ispada da o Više [+] problemima koji imate Vi pa vjerojatno i drugi, nitko ne vodi računa. Nego, negdje sam pročitao da je Općina Lastovo objavila Javni poziv OPG-ima na otoku koji bi održavali, čištili i kosili šumske staze i puteve uz pomoć ispaše stoke kroz 2021. godinu, a na temelju sklopljenog ugovora o poslovnoj suradnji. Jeste li se javili i dali je uopće netko od stočara izabran za spomenute poslove? Za probleme koje imate dobro bi bilo da se javite gospodinu Ivanu Tešiji, predsjedniku Udruge Hrvatski krški pašnjaci. Možda može pomoći?!
Darko Borovina
prije 1 godinu
Otok Lastovo. Imam 150 koza, onda jarce i jariće ne bojim jer na njih nemam potporu. Najveći posjednik zemlje na otoku je crkva koja ni godinu dana Više [+] nakon moje molbe za najam ne odgovara. Izgovor je da nema biskupa. Hrvatske šume, unatoč mojim molba a ne žele raspisati javni poziv za pašarenje. Općina Lastovo nikad nije objavila natječaj za dodjelu državne zemlje. U i šlag na kraju, općinskom odlukom se zabranjuje ekstezivni uzgoj koza. Traž i se da koze budu u staji.... Što reći!?
Vedran Stapić
prije 3 mjeseca
Eto nas po ulje :)