Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Da li ste znali da je na teritoriji srednjeg Banata zasejano najviše suncokreta u čitavoj Srbiji? Opet taj isti suncokret izuzetno nepovoljno utiče na zemljište. Kako i na koji način otkriva iskusni južnobanatski ratar Jaroslav Holik iz Pad... Više [+]

Martin Šarkezi je mladi ali iskusni pčelar iz Stare Pazove koji će nam otkriti kako je zapravo uplovio u svet pčelarstva i sa kojim se sve problemima susreo na svom početku. Jedan od problema sa kojim se suočio ove godine je i prevremeno cv... Više [+]

Sunce je ogrejalo a približiva se i vreme setve prolećnih kultura. Jan Ljavko iz Padine kod Pančeva je iskusni ratar koji već decenijama seje kukuruz. Polako se priprema za ovogodišnju setvu a našim čitaocima otkriva njegovu "dobitnu kombin... Više [+]

Gazdinstvo Hadrik iz Stare Pazove čini tročlana porodica koja se bavi povrtarstvom već više od 40 godina a proizvode i svoje domaće vino. Februar je već uveliko u toku a naši domaćini kušaju crveno vino iz sopstvene proizvodnje. U ponudi im... Više [+]

Svakog februara se u Erdeviku, malom slovačkom selu u Sremu organizuje tradicionalni Riblji bal koji je posvećen ribljim specijalitetima. Ova manifestacija ima tradiciju dugu već 60 godina i zato i ne čudi što smo u potrazi za receptom za n... Više [+]

Šećerna repa je manjem procentu zastupljena u setvenoj strukturi atara oko Padine kod Pančeva. U ovom delu Vojvodine ima svega 5 proizvođača a ukupna površina na kojoj se gaji ova kultura je oko 70ha. Kakva je situacija sa ovogodišnjim prin... Više [+]

U razgovoru sa naučnim saradnikom Instituta za ratartsvo i povrtarstvo u Novom Sadu dr. Vladimirom Sikorom saznali smo kakav je rezime poljoprivredne sezone kada je reč o alternativnim kulturama. Koje se sve biljne vrste gaje na parcelama i... Više [+]

Većina proizvođača je ove godine poselao pšenicu u optimalnom periodu za setvu - druga polovina oktobra i početak novembra. Kako stručnjaci iz PSS Zrenjanjin ocenjuju, većina ratara je zaista poslušala njihov savet i ove sezone je bilo jako... Više [+]

Povrtari u Staroj Pazovi su jako retki ali ipak se nađe par gazdistava sa višedecenijskim iskutvom. Jedno takvo gazdinstvo je porodica Hadrik. Anna Hadrikova sa suprugom i sinom već više od 40 godina se bave proizvodnjom povrća. Ove godine... Više [+]

Berba voćki se polako privodi kraju, ponuda kruške na našim pijacama je odlična a kakva je godina bila po pitanju roda kruške za voćara iz Slankamnskih vinograda, iskusnog Vladimira Fabryja saznaćete u novom tekstu koji dolazi na naš portal... Više [+]

Dani ludaje u Kikindi su za nama. Šta mislite koliko je težila najteža bundeva Radovana Zakića iz Kikinde a odakle dolazi apsolutni rekorder po pitanju težine i koliko teži? Ostavite svoju procenu u komentarima a mi vam ogdovore na ova pita... Više [+]

Koliki je značaj osnivanja i funkcionisanja poljoprivrednih zadruga najbolje pokazuje primer u Kisaču. U ovom malom selu, pretežno naseljenom Slovacima a nadomak Novog Sada, aktivna je njihova poljoprivredna zadruga. Zadruga okuplja brojne... Više [+]

Lepo vreme tokom ove jeseni možete provesti u šumi a tamo se krije jedna od naprepoznatljivijih drvenastih vrsta gljiva u Srbiji. Trud (Fomes fomentarius) je jedna od najpoznatijih i najrasprostranjenijih gljiva na našim prostorima ali i u... Više [+]

Sezona berbe kukuruza je već završena a dok ratari sabiraju i oduzimaju, ako ćemo iskreno - više oduzimaju nego što sabiraju - u novom tekstu samo na Agroklubu donosimo izveštaj i realno stanje na terenu u južnom Banatu. Razgovarali smo sa... Više [+]

Da li ste znali da je Fruška gora jedna od prirodno najlipovitijih oblasti u Evropi? Procenat polena lipe u medu proizvedenom u pravom Nacionalnom parku u Srbiji se kreće i preko 90%, dok primera radi, lipov med proizveden u Nemačkoj sadrži... Više [+]

Breskve su jedna od omiljenih voćki koje konzumiramo tokom leta. Kako je sezona ovog ukusnog voća uveliko u toku, u našem narednom tekstu donosimo priču iz Kulpina nedaleko Novog Sada. Iskusni voćar koji se već preko 20 godina bavi ovim pos... Više [+]

Ječam je pokošen a pored brojnih problema sa kojima su se ratari nosili ove godine, prepolovljena odkupna cena žitarica je svakako kruna njihovog nezadovoljstva. Kakva je situacija u porodici Petrovič? Sa čime su se suočili tokom gajenja je... Više [+]

Kako su mladi i obrazovani ljudi iz Natalinaca pokrenuli svoje sugrađane i zajedničikm snagama očistili svoje selo? Šta ih je pokrenulo i inspirisalo da stvar preuzmu u svoje ruke? Kako meštani reagovali? Jednu divnu priču o izuzetno vredni... Više [+]

Peti dan jubilarnog 90. Međunarodnog sajma obeležilo je i takmečenje fijakera. Sa novosadskog hipodroma zabeležili smo vešte i elegantne fijakeriste sa njihovim lepšim polovinama u dvokolicama koja su vukla i neka od nagrađivanih grla. Takm... Više [+]

Kiše tokom proteklih nedelja su uslovile intezivan rast svih biljnih kultura i povoljno uticale na vlažnost zemljišta. Međutim, treba obratiti pažnju jer mnogo vode i nešto više temperature mogu dovesti do zaražavanja useva biljnim bolestim... Više [+]