Pretraga tekstova
Počela je isplata proizvodnji iz 2018 koja je predmet kontrole. Isplaćen je onaj dio koji je iskontrolisan, ostalo što nije plaćeno, moze se očekivati "uskoro", kažu u Udruženju poljoprivrednika FBiH.
Još je u petak, 7. juna Udruženje poljoprivrednika FBiH izjavilo kako je taj dan počela isplata proizvodnji iz 2018 koja je predmet kontrole. "Isplaćen je onaj dio koji je iskontrolisan, ostalo što nije plaćeno, moze se očekivati "uskoro". Od naredne sedmice se očekuje i isplata četvrtog kvartala za mlijeko, naravno za Kantone koji su dostavili obračune", napisali su tada na svojoj Facebook stranici.
Bilo je to tri dana pred najavljene masovne proteste koje su poljoprivrednici najavili za 10. juna u Sarajevu, od kojih su isplata koje su krenule - odustali.
"U petak su počele prve isplate poticaja iz trećeg kvartala prošle godine. Legle su prve pare, tako da do daljnjeg od protesta nema ništa. Iduće sedmice bi trebale početi i isplate za četvrti kvartal", rekao je za Dnevni Avaz Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH i dodao da je žalosno što poljoprivrednici moraju tjerati vlast da radi svoj posao.
Samo iz prošle godine poljoprivrednicima se duguje više od sedam miliona maraka.
Tagovi
Isplata poticaja Udruženje poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo Četvrti kvartal Kontrola
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.