Pretraga tekstova
Nastupajući vikend u BiH donosi postepeno razvedravanje, uz mjestimičnu oblačnost. U Hercegovini se očekuje umjerena bura.
U predstojećim danima nastavlja se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa mogućim padavinama u obliku slabog snijega. Vjetar slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviši dnevni maksimum do 13.
Tokom dana se u Krajini, Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, prognozira Federalni hidrometeoroloki zavod.
U ostatku Bosne bit će uglavnom oblačno. Ponegdje će u centralnim i istočnim dijelovima Bosne provijavati slab snijeg, a u Hercegovini se očekuje umjerena bura. Maksimalna dnevna temperatura od 2 do 8 na jugu od 7 do 12 stupnjeva.
U subotu će jutro u Bosni bit pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini se očekuje period sunčanog vremena. Jutranja temperatura će bit u intervalu od -6 do 1, a dnevni maksimum od 3 do 8, na jugu zemlje od 7 do 12 stupnjeva.
Pretežno sunčano očekuje nas u nedjelju, uz mjestimičnu umjerenu oblačnost. U kotlinama i uz riječne tokove, može se javit magla ili niska naoblaka. Poslije podne naoblačit će se u Hercegovini i na zapadu Bosne. Ujutru nas čeka - 4 stupnja, na jugu od 0 do 5, a dnevni maksimum do 12 stupnjeva.
U ponedjeljak će bit pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura se očekuje od -2 do 4, na jugu od 2 do 7, a dnevna maksimalna do 13 stupnjeva.
Tagovi
Slab snijeg Umjerena bura Temperatura zraka Vjetar Magla
Autor
Više [+]
Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.