Pretraga tekstova
Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za naredna tri dana. Preovladavat će uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku.
Federalni hidrometeorološki zavod donosi nam prognozu za naredna tri dana.
U petak, 28.07.2017., većinom će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.
U subotu, 29.07.2017., se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni poslije podne slab razvoj dnevne oblačnosti. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera, na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.
U nedjelju, 30.07.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37°C.
Foto: wobogre/pixabay.com
Tagovi
Vremenska prognoza Federalni hidrometeorološki zavod Sunčano Temperatura Pljuskovi
Autorica
Više [+]
Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.