Pretraga tekstova
Nepovoljni vremenski uslovi u Bosni nastavljaju se i ovoga vikenda. U Hercegovini lokalni pljuskovi i grmljavina još u subotu, a nakon toga stabilnije vrijeme.
U subotu umjereno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. U Hercegovini lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu od 29 do 34 stupnja.
U Bosni u nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a naviša dnevna od 27 do 34 stupnja.
U ponedjeljak u Bosni prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 20 do 23, a naviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 35 stupnjeva.
Tagovi
Agro prognoza Prognoza Kiša Pljuskovi Grmljavina Sunčano
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Ako voliš sok od zove stavi ❤️ Recept za sok od zove (sirup) Sastojci: • 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni) • 2 l vode • 2 limuna (oprana, isečena na kolutove) • 1,5 kg šećera • 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g) ⸻ P... Više [+]
Ako voliš sok od zove stavi ❤️
Recept za sok od zove (sirup)
Sastojci:
• 20 cvetova zove (sveži, neoštećeni)
• 2 l vode
• 2 limuna (oprana, isečena na kolutove)
• 1,5 kg šećera
• 1 kesica limuntusa (ili 1 ravna supena kašika – oko 10 g)
⸻
Priprema:
1. Cvetove zove lagano operi pod mlazom vode (ili ih samo istresi da ne ubiješ aromu) i stavi u veću posudu.
2. Dodaj vruću prokuvanu vodu, kolutove limuna i limuntus.
3. Pokrij i ostavi da stoji 24 sata na hladnom mestu (ili frižideru).
4. Sutradan procedi kroz gazu ili gusto sito.
5. Dodaj šećer i mešaj dok se ne rastopi (možeš malo zagrejati ako se sporo rastapa).
6. Sipaj u sterilisane flaše i dobro zatvori.