Pretraga tekstova
Negotinska krajina čuva svoju tradiciju kroz stare recepte jela koja se i danas prave, ne samo po domaćinstvima, već i u specijalizovanim restoranima.
 
        Pored poznatog specijaliteta "vlaške mućkalice", Negotinska krajina u Srbiji skriva još mnoge recepte svojih poznatih jela, poput kačamaka, domaće pogače, vlaškog ražnja, ali i seljačkog mesa i pečenog sira, piše Npress.
Za pripremu seljačkog mesa potrebno je svinjsko meso koje do spremanja treba da odstoji u marinadi i u frižideru - najbolje ga je pripremiti dan ranije. Crni luk isijecite na krupnija rebarca i prodinstajte na ugrijanoj masti.
Dodajte meso i malo vode, pa na laganoj vatri krčkajte sat vremena. Kad je meso gotovo, zapecite ga u rerni desetak minuta, da ispari višak vode.
 
Seljačko meso kod "Miročanca" - vlaškog nacionalnog restorana, poslužuju sa vrućom pogačom i sezonskom salatom.
Pečeni ili prženi sir, još jedan je od specijaliteta ovog kraja. Pravi kuhari domaćini ističu da je vrlo bitno da sir bude punomasan iz surutke. Može se peći na roštilju, ali je najljepši kada se isprži na masti u tiganju.
 
Isecite ga na šnite debljine jednog centimetra i na masti ga pržite dok ne porumeni sa obe strane. Prženi sir kod Miročanca je neizbejžan dio menija koji serviraju baš kao nekada, na dasci.
Tagovi
Vlaška kuhinja Miročanac Pečeni sir Seljačko meso Recept Kako pripremiti
Autorica
Više [+]
Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                
                
                
                    Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                     Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                
                
                
                    Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                     Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                
                
                
                    Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                     Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                
                
                
                    Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                     
