Pretraga tekstova
One zakiseljavaju tlo što ne odgovara svakoj biljci. Od pet vrsta koje navodimo sigurno barem jednu imate u svom vrtu
 
        Božićna drvca - borovi i jelke nakon blagdana mogu se iskoristiti na niz načina, a najjednostavniji je - usitniti njegove grančice i njime malčirati biljke u vrtu ili umiješati u kompost ili koristsiti kao stelju za krave.
No, zbog svog sastava, ovaj materijal povećava kiselost tla što ne odgovara svim biljkama.
Evo pet vrsta kojima će ovakav malč odgovarati:
Top 10 ideja - kako iskoristiti božićno drvce nakon praznika?
 
Prije samog malčiranja grančice odvojite od glavnih grana te usitnite na dužinu 5 do 7 cm.
Grane, ovisno o debljini možete iskoristiti u visokim gredicama kao sloj za drenažu, podupiranje biljaka, postavljanje ograda u vrtu i slično.
Zanimljivo je da ima onih koji božićna drvca koriste i kao stelju za krave.
Šta vi radite s njim nakon blagdana? Pišite nam u komentaru ispod teksta.
Sve možete ilustrirati fotografijama i postaviti na naš KLUB.
Tagovi
Božićno drvce Božićna jelka Ideje Malčiranje Kiselo tlo Koje biljke
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
 Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                
                
                
                    Jesenji kompost: Šta (ne) smije u hrpu kad lišće požuti
                     Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                
                
                
                    Pepeo u roviću kod sadnje je štetan za luk? Evo 7 savjeta kako izbjeći najčešće greške
                     Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                
                
                
                    Od ćurte do muskatke: Bundeva ponovo osvaja kuhinje i jelovnike
                     Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                
                
                
                    Stari trik koji i danas vrijedi: Kako čuvati mrkvu svježom cijelu zimu
                     
