Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stanje pčelarstva
  • 15.12.2016. 10:00

Prvi simpozij bh pčelara u Sarajevu

Prvi simpozij pčelara u organizaciji Saveza udruženja pčelara Kantona Sarajevo, održat će se 16. i 17. decembra u Hotelu Hills na Ilidži.

Foto: Facebook/Savez udruženja pčelara Kantona Sarajevo
  • 462
  • 22
  • 0

Prvi simpozij pčelara u organizaciji Saveza udruženja pčelara Kantona Sarajevo, održat će se 16. i 17. decembra u Hotelu Hills na Ilidži. Uzgoj pčela i proizvodnja meda, navode, može biti šansa za hiljade novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Potencijali BiH u pčelarstvu su ogromni, ali nedovoljno iskorišteni. Nedostaje zakonska regulativa, kvalitetni poticaji, te sistemski nadzor uzgoja pčela i proizvodnje meda od strane države, kako to imaju zemlje u okruženju.

Na dvodenom sarajevskom simpoziju o problemima pčalara govorit će stručnjaci sa Veterinarskog, Poljoprivrednog i Šumarskog fakulteta u Sarajevu te stručnjaci iz Instituta dr. Vaso Butozan iz Banja Luke. Drugog dana simpozija pčelarima će se obratiti eksperti za zaštitu pčela i proizvodnju meda iz Hrvatske i Slovenije.

Foto: Facebook/Savez udruženja pčelara Kantona Sarajevo


Tagovi

Pčele Simpozij Ilidža


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.