Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj smilja
  • 07.12.2016. 10:00

Udruženi proizvođači i prerađivači smilja

U organizaciji Gospodarske komore FBiH, održana je sjednica formiranja Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH, radi stvaranja kvalitetnijih rješenja za probleme u proizvodnji i preradi smilja.

Foto: Sanja Čović
  • 431
  • 20
  • 0

Proizvođači i prerađivači smilja sada imaju krovnu organizaciju. Naime, u organizaciji Gospodarske komore FBiH, održana je sjednica formiranja Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH, radi stvaranja kvalitetnijih rješenja za probleme u proizvodnji i preradi smilja. Grupacija usko surađuje s naučno-znanstvenim i obrazovnim institucijama na razini Federacije BiH kao i relevantnim Institucijama Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika Grupacije izabran je Dinko Dujmović ispred IMMORTELLE GROUP d.o.o., a za potpredsjednike su izabrani: Željko Pivić Aromee d.o.o., Ahmet Džubur Agromediteranski fakultet Mostar, Marko Aleksić UPPS - Stolac i Vlado Marušić UZB.

Podsjećamo, uzgoj smilja je i dalje u porastu diljem Hercegovine, no dok je prinos dobar, problem je u otkupu. Ljetos je, sjećamo se, nakratko i obustavljen otkup zbog manjka destilerija. Formiranje Grupacije proizvođača i prerađivača smilja sa područja FBiH trebalo bi stati na kraj takvim i sličnim problemima.

Foto: Sanja Čović


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

Smilje Uzgoj Grupacija proizvođača


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]