Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neisplata poticaja
  • 20.06.2016. 12:00

Umjesto poticaja - dočekali odbijenice!

Zbog neisplate poticaja, poljoprivrednici iz Zapadnohercegovačke županije u aprilu su blokirali Bijaču, bili na niz razgovora u ministarstvu, no novac i dalje nisu vidjeli.

Foto: Arie Storm Fotografie/Bigstockphoto
  • 418
  • 19
  • 0

Zbog neisplate poticaja izašli su na ulice, blokirali autocestu na graničnom prijelazu Bijača, održali niz sastanaka s predstavnicima federalnog ministarstva poljoprivrede, dobili čvrsta obećanja da će biti isplaćeni, no ovih dana umjesto poticaja - poljoprivrednici iz Zapadnohercegovačke županije dobivaju odbijenice!

Žalit će se, no to znači nova čekanja

Predsjednik Udruge poljodjelaca ZHŽ-a Dubravko Vukojević za dnevni-list.ba potvrdio je da niti feninga poticaja nisu dobili, a sada im šalju, prema njemu, protuzakonite odbijenice. Poljoprivrednici će se, naravno, žaliti, pokrenuti i tužbe, no sve to znači nova čekanja i nadanja, a poljoprivrednici već odavno nemaju vremena.

Zbog neisplate poticaja blokirali Bijaču

"Tonemo sve dublje i dublje. Do sada smo uvijek bili na najrigidniji način prevareni, svi nam obećaju, pa slažu", rekao im je Vukojević.

Podsjećamo, poljodjelci iz ZHŽ u aprilu su tražili žurni obračun i isplatu poticaja za biljnu proizvodnju u 2015. godini. Riječ je o neisplati poticaja za proizvodnju ranog krompira do 1. augusta 2015. za 160 proizvođača iz ZHŽ u iznosu od pola miliona KM.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, pak, tada im je stigao odgovor da su u procesu kontrola utvrđeni fiktivni otkupni blokovi otkupljivača povrća te da će nakon okončanja procesa provjere i kontrole, svi ispravni zahtjevi biti stavljeni na listu prioriteta i riješeni u što kraćem periodu. Zahtjevi za koje se utvrde nepravilnosti, bit će odbijeni u skladu s Pravilnikom i Programom.

Foto: Arie Storm Fotografie/Bigstockphoto


Tagovi

Poticaji Prosvjed Udruga poljodjelaca Dubravko Vukojević Federalno ministarstvo Odbijenice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.