Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 15.06.2016. 15:00

1,5 miliona KM za zapošljavanje u poljoprivredi

Programom sufinansiranja zapošljavanja u poljoprivredi obuhvaćena je 331 od 700 osoba. Javni poziv ponovno će biti otvoren od sutra, 16. juna.

Foto: HighwayStarz/Bigstockphoto
  • 2.912
  • 144
  • 0

Nakon privremene obustave i obrade pristiglih zahtjeva, Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. ponovo će biti otvoren sutra - 16. juna 2016. godine. Apliciranje će se, kao i ranije, moći vršiti putem web stranica Ministarstva poljoprivrede i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Podsjerćamo, ukupno tri miliona KM, (po 1,5 miliona KM svaki), osigurali su Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015. za koji je krajem prošle godine objavljen javni poziv.

Poticanje samozapošljavanja

Dosadašnjom realizacijom Programa, piše fokus.ba, obuhvaćena je 331 osoba, a do kraja realizacije planirano je učešće oko 700 nezaposlenih osoba.

"Realizacijom Programa dat je doprinos otvaranju radnih mjesta u oblasti poljoprivrede u FBiH. Tako je u martu 2016., u odnosu na prosjek iz 2015. godine, evidentirano povećanje broja zaposlenih za 9,6 posto. S tim u vezi Federalni zavod za zapošljavanje će u skladu sa strateškim opredjeljenjem i finansijskim mogućnostima nastaviti poticanje pokretanja obrta i zapošljavanja u ovoj oblasti", rekao im je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić.

Pravo učešća imaju lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održati registrovanom poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci.

Pravo učešća imaju i već postojeći poljoprivredni obrti.

Više pročitajte u dokumentu ispod teksta te na stranicama Zavoda za zapošljavanje www.fzzz.ba.

Foto: HighwayStarz/Bigstockphoto


Dokumenti


Tagovi

Zapošljavanje Sufinanciranje Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Zavod za zapošljavanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.