Pretraga tekstova
Obavijest Savjetodavne službe za voćare.
Upozoravaju se voćari, proizvođači višanja, da je ulovljen kritičan broj trešnjine muhe (Rhagoletis cerasi) te je potrebno ponoviti tretiranje pripravkom Mospilan 20 SP, čija je karenca 14 dana.
Pripravke upotrijebite prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom kojeg možete vidjeti ovdje.
Vodite evidenciju o tretiranjima, a praznu ambalažu propisno zbrinite.
Đurđica Kšenek, dipl. ing, agr.
E-mail: djurdica.ksenek@savjetodavna.hr
Tagovi
Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Proizvođači višanja Trešnjina muha Mispilan 20 SP Evidencija Đurđica Kšenek
Autorica
Više [+]
Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]
Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina.
Baguette, oko 235 puta duži od tradicionalnog, napravljen je u Suresnesu u predgrađu Pariza tijekom konferencije pekara i slastičara.
Prethodni najduži od 132,62 m ispečen je u talijanskom gradu Como u lipnju 2019. godine.
Dio peciva su podijelili posjetiteljima, a dio beskućnicima.
Inače, prema specifikaciji, tradicionalni francuski baguette mora biti dugačak oko 60 cm, biti napravljen samo od pšeničnog brašna, vode, soli i kvasca i težiti oko 250 grama.
Foto: Shutterstock/Daniel Oakfield (ilustracija)
Andrej Žalec
prije 1 sat
Mora ,da su koristili peč u tvornici cementa? :) Mora ,da su koristili peč u tvornici cementa? :)
Agroklub® koristi internet kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem stranica prihvaćate pravila privatnosti o kojima možete više saznati ovdje