Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Topola
  • 23.09.2017. 18:30

Solidne cene voća, slab rod

Miroslav Jevtić iz Topole zadovoljan je ovogodišnjim cenama voća, iako roda ima manje.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 333
  • 19
  • 0

Miroslav Jevtić iz Topole, nasledio je voćarsku proizvodnju, kao porodičnu tradiciju. Pre desetak godina, zajedno sa ocem, počeo je ozbljnije ovim da se bavi. Trenutno imaju četiri hektara zasada - jabuke, vinograd sa stonim sortama, šljive i trešnje.

"Najveći rod trešnje, 70% stradao je u rano proleće. Kasnije je bilo problema sa nedostatkom padavina i visokim temperaturama, a to je uticalo na drugo voće, a najmanje na vinograd. Njega je oštetio grad", kaže Jevtić.

Solidne cene

Da bi premostio lošu godinu, mora da se snađe. Ulazi se u dugovanja ili se plaća na odloženo.

"Cene su bile solidne u odnosu na prošlu godinu, iako je rod umanjan. Snalazimo se pomoću otkupljivača, koji izvoze u inostranstvo. Nešto ide i na pijace u gradove u okolini. Sekundarna proizvodnja još nije zaživela", objašnjava Miroslav.

Problem su rascepkane parcele, pa se javljaju poteškoće, kada je reč o navodnjavanju. Ipak, Miroslav neće odustrati od proizvodnje, jer, kako kaže, nije svaka godina loša, a i to mu je to ostalo u nasledstvo.

Foto: Print Screen / YouTube


Tagovi

Miroslav Jevtić Topola Voće Cene voća


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sneg od jutros veje na Fruškoj gori. Iriški venac je zavejan, ali prohodan za sada. Naši čitaoci javljaju da su kolovozi mokri, pa je potreban dodatan oprez u saobraćaju. Temperature u Srbiji narednih dana će biti ispod proseka za ovo doba... Više [+]